Kad hrvatski novinar pljuje po svojima: Ustašluke tretiramo kao nestašluke!

Novinar portala Index.hr Zvonko Alač, osudio ponašanje hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, koji je ustaškim pokličom pozdravljao navijače posle plasmana na Mundijal

  • 6

Hrvatski novinar Zvonko Alač osudio je ponašanje fudbalera Hrvatske, Josipa Džoa Šimunića, koji je ustaškim pozdravom proslavljao pobedu "vaternih" nad Islandom 2:0 i prolaz na Mundijal.

Alač je u svom tekstu na portalu Index.hr napisao da je potez Šimunića podsećanje na Ustaše koje su vršile sva zlodela iz najsramnijeg razdoblja Hrvatske: genocid, holokaust i etničko čišćenje više stotina hiljada ljudi, sa svim popratnim sadržajima, kao što su konc-logori, rasističke zakonske odredbe i zločini prema Srbima i Jevrejima, ali i prema Hrvatima "neprijateljima" poretka.

Novinar ovog portala je dalje napisao:

- Teško je sranje i odvratna laž, a ne opravdanje ili objašnjenje, kako bilo ko, zvao se on navijač ili Džo Šimunić, to uzvikuje dozivajući u spomen glasoviti poklič Nikole Šubića Zrinskog, koji je 1566. u posljednji juriš iz opsednutog Sigeta krenuo s uzvikom "Za dom sad u boj!" ili nešto noviji primer bana Josipa Jelačića, koji bi pred bitku uzviknuo "Za dom!" a vojska mu odgovorila: "Spremni umreti!" - napisao je Alač i dodao:

- Na stadionima se taj poklič pojavio i zadržao kao uspomena i nostalgija za vremenom ustaša i NDH i to je jedina istina.

Zvonko Alač je još dodao da je, najgore kada dan nakon zasipanja tim zvučnim smećem, kojim se veličaju nezapamćeni ratni zločini i zločinci, u medijima pojave izjave reprezentativaca, poznatih i slavnih, kako je atmosfera bila predivna, a navijanje onako kakvi su i hrvatski reprezentativci - vatreno.

Opširniji osvrt i komentar Zvonka Alača o potezu Josipa Šimunića možete pročitati OVDE

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    20. novembar 2013 | 20:26

    ove hrvate treba diskvalifikovati sa svjetskog prvenstva

  • Pedja

    21. novembar 2013 | 08:24

    Lelemud,ni za sta drugo i nisi!

  • Lelemud

    21. novembar 2013 | 02:32

    Preterivanje u medijima,nije covek to rekao u kafani,poveo je navijanje na stadionu,to mu je bila zelja..svi moralisti koji su bar jednom bili na stadionu skandirali su i pevali zajedno sa navijacima,nek se prisete sta su sve uzvikivali,a da pritom nisu ni razmisljali o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA