SOS: Bivši Zvezdin trener Aleksandar Janković preuzima ''orlove''!

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije i u dva navrata trener ''crveno-belih'' najozbiljniji je kandidat da na klupi nacionalnog tima nasledi Sinišu Mihajlovića

  • 31

''Bomba'' u Fudbalskom savezu Srbije! Posle odlaska Siniše Mihajlovića sa mesta selektora nacionalnog tima, najozbiljniji kandidat da preuzme užarenu klupu ''orlova'' jeste bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković, saznaje SOS kanal.

U moru imena koja su figurirala kao potencijalni naslednici Mihajlovića, isplivalo je ime Saleta Jankovića, kome nije stran rad sa nacionalnim selekcijama s obzirom na to da je predvodio mladu selekciju Srbije od 2010. do 2013. godine.

''Srpski Murinjo'', kako mediji u Srbiji vole da nazivaju Jankovića, karijeru je počeo 1999. godine kao asistent Slavoljubu Muslinu u Crvenoj zvezdi da bi sve do 2007. godine radio kao pomoćnik.

Prvi klub koji je samostalno vodio bila je upravo Zvezda, da bi 2009. godine otišao u Lokeren. Ubrzo posle kratke epizode u Belgiji, Janković je preuzeo ''orliće'', a već na početku sezone 2012/13 vraća se na ''Marakanu'' kao spasilac posle odlaska Roberta Prosinečkog u Tursku.

Za razliku od prvog samostalnog mandata u Ljutice Bogdana, kada je polusezonu završio bez poraza, Jankovića su prethodne sezone pratili veliki problemi i previranja da bi u martu po drugi put napustio Zvezdu, na čiju je klupu došao Rikardo Sa Pintu.

Zanimljivo, upravo je Mihajlović prvi stao u odbranu Jankovića kada je Sale neslavno napustio ''Marakanu''.

- Najmanji problem je trener. Uvek kada ne ide, najlakše je da se smeni trener, ali nije to tako jednostavno. U suštini je trener taj koji ima najmanje krivice. Poznavajući kakva je situacija u klubu, da momci ne primaju plate po pet-šest meseci, nema ni neke velike krivice igrača - rekao je Mihajlović tada.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA