5

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Šta Šimunić zna šta su NDH i ustaše!

Bivši selektor Hrvatske ne opravdava postupak Josipa Šimunića posle meča sa Islandom

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Profimedia

Postupci defanzivca Hrvatske Josipa Šimunića posle meča sa Islandom u okviru baraža za SP izazvali su dosta bure, kako u Hrvatskoj tako i u svetskoj javnosti.

Dizanje leve ruke i uzvikivanja: ”Za dom spremni” naišlo je na velike osude i zgražavanje, a popularnog ”Džoa” nisu poštedili ni hrvatski novinari, dok je bivši selektor ”kockastih” Miroslav Ćiro Blažević istakao da ne opravdava ovakav gest, ali da donekle razume.

– Šta Šimunić zna šta je NDH, ko su bili Ante Pavelić, Andrija Artuković i drugi i šta su oni radili? Ne zna ništa. On i mladi uzvikivanjem “Za dom spremni” samo izazivaju. Fudbal je uvek bio država u malom, manifestacija politike. To je neizbežno. Šimunić je došao iz Australije iz kruga političke emigracije – rekao je Blažević za HINU, i dodao:

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

– Ja to ne opravdavam, pogotovo ako pokliči aludiraju na ono zlo koji se dogodilo u ustaškom režimu. Moja dvojica braće, Anto i Joso, umrli su kao ustaše, obojica sa 17 godina, ali ja ih ne opravdavam, kao što ih nije opravdavao ni moj otac. Sve što je protiv čovečanstva i civilizovanog ponašanja niko normalan ne može da opravda.

Iako mnogi očekuju da će Šimnić napokon biti kažnjen zbog svega šta je u poslednje vreme činio, Blažević se ne slaže sa tim.

Kažu kazniće ga UEFA. Ma šta zna UEFA šta je: “Za dom spremni” – zaključio je Ćiro u razgovoru za HINU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Izvor: HINA)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Josip Šimunić, Miroslav Ćiro Blažević
Popularni komentari
 • R
  Rancha

  Svaka čast Ćiro!

 • p
  pajdo

  e jbg. kad nasi psuju englezima mater onda uefa to razume, a kad joe simunich s*re onda ne razumu… naravno, cak i meni treba recnik da razumem taj “hrvatski” jezik ;)

 • d
  dragan Trebinje

  Ma koji veliku covjek,koje bravo aloo…Mase slikom zlikovca i osudjuje onoga muvljuza!!!Trebao je Pavelicevon slikom mahati!U cemu je razlika?!?Simunicu mikrofon u shake i da se izvines;Jeo sam g…a!!Bez moljenja,bas tim recima…

foto dana

video dana