Zašto Španci povezuju Mihu i Radovana Karadžića?

Bivši predsednik Republike Srpske krišom je dolazio na utakmice Lacija i Intera, kako bi gledao Mihajlovića i Dejana Stankovića, piše španski novinar

  • 0

U danu kada je bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović promovisan u novog trenera Sampdorije, španski novinar sa portala grada360.com predstavio je novog stratega kluba iz Đenove na, u najmanju ruku, neuobičajen način.

Osim što je u tekstu naveo detalje iz Mihajlovićevih igračkih dana u Sampdoriji, i generalno u Italiji, novinar Serano Ignasio Kaljeha dotakao se Mihajlovićeve veze sa ličnostima koje su imale uloge u ratu koji je pratio raspad Jugoslavije devedesetih godina. Tekst je naslovljen "Siniša Mihajlović, novi trener Sampdorije i čovek kog obožava Radovan Karadžić".

Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, bio je u bekstvu od 1996. godine do jula 2008, kada je uhapšen u Srbiji i izručen Haškom tribunalu.

"Navijači Lacija su 2000. godine istakli transparent na svojoj tribini sa porukom u čast Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio dobar prijatelj sa Mihajlovićem, i koji je iste godine ubijen. Govorilo se i da je srpski fudbaler bio razlog što je haški optuženik za masakr u Srebrenici Radovan Karadžić često je dolazio u Rim kako bi uživao u igrama Siniše Mihajloviča i Dejana Stankovića", navodi novinar.

"Kada su obojica igrača prešli u minalnski Inter, Karadžić je pod imenom Dragan Dabić nastavio da sa lažnim pasošem dolazi u Italiju," između ostalog je napisao Španac, koji je čak dodao, iz neznanja, da bi Karadžić sada imao novu priliku da ponovo krišom prati Mihajlovića samo u drugoj ulozi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA