DOBRODOŠLI U PAKAO: Grobari i Delije najvatreniji u Evropi! (VIDEO)

U izboru sajta supportersnotcustomers.com, koji je bori protiv komercijalizacije fudbala, navijači "večitih" proglašeni za najvatrenije ispred fanova Fejenorda, Borusije iz Dortmunda, Sanderlenda...

  • 12
Po čemu ćemo pamtiti 145. Večiti derbi? Foto: Marko Todorović

Navijači Crvene zvezde i Partizana izabrani su za najbolje i najvatrenije u Evropi, prema izboru navijačkog sajta supportersnotcustomers.com, koji se bori protiv komercijalizacije fudbala.

Ovaj sajt propagira pravo navijanje, a ne odlazak na utakmicu da bi se jelo i pilo kao u mnogim zemljama Evrope. Sajt je izabrao 10 najboljih navijačkih grupa u Evropi, a prvo mesto podelili su Grobari i Delije.

Iza njih su ostali navijači Fejenorda, Sanderlenda, Borusije iz Dortmunda, Ajntrahta, Lidsa, Mančester Junajteda

Povod za ovu nagradu bio je 145. večiti derbi na kojem je autor teksta na sajtu prisustvovao i apostrofirao, da je ove godine išao na mnoge evropske derbije, ali je kao "najluđu noć u životu", naveo meč na Marakani 2. novembra.

U tekstu pod naslovom "Dobrodošli u grad Pakla" (Wellcome to Hellgrade), on je opisao šta se dešavalo pre, za vreme i posle utakmice.

Autor teksta nije želeo da izdvaja navijače jednog od beogradskih klubova kao najbolje, jer zajedno prave atmosferu koju nikada ranije ni na jednom stadionu nije doživeo.

Naveo je da se beogradski "večiti derbi" ne može meriti s mnogo drugih evropskih duela gradskih rivala, zbog "strasti i atmosfere" i zatim posavetovao navijače drugih klubova da ukoliko žele da posete neki meč van onih koji igraju klubovi čije su oni pristalice, obavezno izaberu duel Partizana i Zvezde.

Drugi na listi najvatrenijih navijača postavljene su pristalice Fejenorda na utakmici s Den Hagom, a zatim navijači Borusije iz Dortmunda s meča sa Volfsburgom.

Slede navijači Sanderlenda na utakmici s Njukaslom i fanovi Ajntrahta iz Frankfurta koji naziva "najluđima".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dskg

    1. decembar 2013 | 16:43

    Glodari? Zezate me. Oni nisu najvatreniji u svojoj ulici a kamoli..

  • Dejan

    1. decembar 2013 | 16:29

    Postali smo oktagon varvara u koji turisti uredjenog sveta dolaze da nahrane zivotinju u sebi i napoje svoju dushu krvlju jer to njihove drzave ostro kaznjavaju...Srbijo muchena i nekada postovana postala si komad afrike u evropi...

  • luka

    1. decembar 2013 | 20:07

    Aha opet navijaci najveci problem.a zandari sto valjaju gudru to nije problem????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA