ŠTIMAC: Srećan sam što sam Srbiju naterao da pati!

- Belgija ima 14 igrača koji igraju na najvišem nivou u ekipama iz Lige šampiona, Srbija ih ima 11, a mi samo četiri - rekao je bivši selektor Hrvatske

  • 16

Bivši selektor Hrvatske Igor Štimac izjavio je engleskim medijima da je zadovoljan što je tokom svog angažmana na klupi reprezentacije "naterao Srbiju na patnju".

Štimac je gost svog bivšeg kluba Derbija Kauntija gledao utakmice protiv Midlzbroa i Blekpula, a na pitanje o otkazu sa klupe posle kvalifikacione utakmice za Mundijal u Brazilu protiv Škotske, odgovorio je:

- Bilo je razočaravajuće, ali ne previše, da budem iskren. Doveden sam na poziciju selektora da provedem Hrvatsku kroz najtežu kvalifikacionu grupu (za SP u Brazilu 2014.). Belgija ima 14 igrača koji igraju na najvišem nivou u ekipama iz Lige šampiona, Srbija ih ima 11, a mi samo četiri. Bio sam vrlo srećan što sam vodio tim koji je Srbiju naterala na patnju - rekao je Štimac.

- To što smo ih kod kuće pobedili sa 2:0 je uzrokovalo njihovu eliminaciju, i praktično naš plasman na SP. Na kraju smo uspeli da prođemo i sada je tu novi momak, moj prijatelj Niko Kovač. Mislim da je selektorski posao za starije ljude, a ja se još ne osećam tako. Treba mi posao na dnevnoj bazi - kazao je Štimac.

Hrvatski trener bi voleo da radi kao menadžer u Engleskoj.

- Gledam utakmice, uživam s porodicom i razmatram ponude dok razmišljam koji mi je sledeći korak. Neću se dugo odmarati, to je sigurno, ali ne znam gde ću. Ko ne bi voleo da bude menadžer u Engleskoj? Važno je pitanje ko to može da uradi? Voleo bih da probam Engleskoj, a u međuvremenu moram da nastavim da radim i sačekaću ponudu. Doći će vreme za mene u Derbiju, ne treba žuriti - rekao je Igor Štimac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexandar

    8. decembar 2013 | 17:38

    Uživati u tuđoj patnji je svojevrsno merilo duševne bede,nesreće i gluposti.

  • maca

    8. decembar 2013 | 17:38

    E da ne pomenu Srbe, ne bi znali ni da su zivi. Kompleksiiiii

  • Lazaridis

    8. decembar 2013 | 17:29

    On moze biti menadzer u Engleskoj samo ako sebi kupi klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA