U BOJ ZA ZLATO: Nije važno kakva sila nas napada, već koliku svetinju branimo! (FOTO)

* U svlačionici srpskih rukometašica stoji citat Cara Lazara pred odlazak u boj na Kosovo * Srpske "gracije" igraju finale Svetskog prvenstva protiv Brazila od 17.15 u Kombank Areni

  • 16

Znaj da u Beogradu danas je dan za pobedu, kažu stihovi pesme Beogradskog sindikata!  Da je došlo vreme za titulu šampiona sveta, svesne su i naše rukometašice, koje od 17.15 sati čeka finale Svetskog prvenstva protiv Brazila.

Naše "gracije" znaju šta ih čeka, ali ipak podrške u vidu motivacionih poruka nikad dosta!

U BOJ ZA TITULU SA PORUKOM CARA LAZARA

Tako u svlačionici naših devojaka  stoji od starta takmičenja tabla sa porukom Kneza Lazara pred Boj na Kosovu "Ja ne odlučujem da li ću u boj na osnovu toga kolika mi sila preti, već koliku svetinju branim"

Foto: facebook/Kristina-Kiki-Liscevic

A naše rukometašice brane tlo Srbije koja je domaćin šampionata i odbranile su ga do sada časno i pošteno svojim igrama, a sada je ostalo samo da u finalu potvrde svoj kvalitet i osvoje zlato!

FINALE SE NE IGRA, FINALE SE OSVAJA

Dragana Cvijić, reprezentativka Srbije još posle pobede nad Poljskom u polufinalu je rekla da ne da nikome da joj uzme zlato u Srbiji

-  Kada smo pobedili Norvešku tada smo mnogo više slavili. Uspele smo da se uštedimo i dočekamo finale sa Brazilom. Biće zanimljivo! Reprezentaciju Brazila osetili smo u Nišu. Tada smo imali priliku da vidimo kako one igraju.

- Imamo materijale sa te utakmice, tako da ćemo videti gde smo najviše grešile, da to ispravimo i odigramo bolje. Igraćemo za medalju, za prvo mesto. Finale se ne igra, finale se osvaja, a mi  idemo na zlato - poručila je Cvijić.

IZMENE U TIMU PRED FINALE

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković,  pred finalnu utakmicu sa selekcijom Brazila (17.15 h, Kombank arena), izvršio je dve izmene. Umesto, Jovane Stoiljković i Marije Lojpur, u timu će biti Marina Dmitrović i Ivana Milošević.

- Medalju smo već osvojili! Protiv Brazila smo igrali u grupnoj fazi takmičenja, tada smo izgubili, i to je naš jedini poraz. Brazil je reprezentacija koja nije doživela ni jedan poraz, današnj utakmica biće jako kvalitetna, zanimljiva i neizvesna. Odlučiće nijanse, a nijense će biti na našoj strani, na strani Srbije - rekao je Bošković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    22. decembar 2013 | 10:39

    Pa ako vec tu nesto filozofiraju i prave od komarca magarca, mogle su i cirilicom da napisu. A pritom pogledajte kako su sve ruzne sunce ti...ne bi im orah iz ruke uzeo.

  • Delboy

    22. decembar 2013 | 12:50

    Meni je ovo malo patetično.

  • Iskusni

    22. decembar 2013 | 10:53

    Peki bitno da si ti mnogo lep. A i osvojio si verovatno nesto za Srbiju. 1000 negativnih komentara koje pises kao sumanut. Upadas u nezadovoljnu masu decace! Ove devojke neee! Idemooo Srbijaaa do pobedeee!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA