JEREMIĆ: Spreman sam da se povučem sa mesta predsednika TSS!

Prvi čovek teniskog saveza predložio je da se vanredna skupština održi 28. januara sledeće godine

  • 0

Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić izrazio je spremnost da se povuče sa te funkcije i predložio da se vanredna izborna skupština održi 28. januara.

- Nema jasnog dogovora oko toga ko bi mogao da bude novi predsednik i zato se nadam da ćemo ove praznike iskoristiti da se iskristališe novi kandidat. Što se mene tiče, spreman sam ne samo da se povučem, već i da se angažujem na bilo koji način - rekao je Jeremić na redovnoj sednici Skupštine u Beogradu.

On je istakao da je tenis moćan element države, odnosno njene diplomatije, i da je zato funkcija prvog čoveka teniske organizacije izuzetno važna.

- Bitno je da se postigne kompromis i pronađe kandidat spreman da podnese teško breme odgovornosti u ovoj nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze naša država i sport - naveo je Jeremić.

Prema njegovim rečima za vreme svog mandata, koji je trenutno na polovini, učinio je sve što je mogao da na najbolji način predstavlja Srbiju.

- Za vreme mog predsedavanja Skupštinom UN usvojena je rezolucija kojom je uveden Međunarodni dan sporta. Naš najbolji teniser Novak Ðoković je praktično uveo taj dan u kalendar UN. Nije to učinio ni Mesi, ni Kličko, nego najbolji srpski teniser - naglasio je Jeremić.

Kao nezvanični kandidat da nasledi Jeremića u medijima se spominje Mirko Petrović, direktor za zakonodavno-pravne poslove u Narodnoj banci Srbije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA