Moćna Zvezda: Pobeda 3:0, vratio se Rakić (VIDEO)

Crveno-beli savladali tuzlansku Slobodu rezultatom 3:0, ali ono što je obeležilo ovaj meč jeste i povratak iskusnog centarfora na teren, posle povrede ukrštenih ligamenata * Stojanovićeve izmene u drugom delu pokrenule Zvezdu

  • 8

Iako su se Crvena zvezda i Sloboda poslednji put sastali pre tačno 22 godine, ništa bitno od tog susreta na Tušnju se nije promenilo. Crveno- beli su tada slavili sa 3:0, a istim rezultatom izabranici Slaviše Stojanovića su trijumfovali i na pripremnom meču u Koperu - 3:0 (0:0).

U momentu kada se saznalo da će dva nekadašnja SFRJ prvoligaša odmeriti snage na pripremama, ovaj meč je privukao veliku pažnju javnosti, pogotovo što na klupi Tuzlaka sedi proslavljeni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je neposredno pred rat trebalo da preuzme kormilo crveno-belih.

Bez obzira na očiglednu razliku u kvalitetu, Zvezda je tek početkom drugog poluvremena uspela da slomi otpor Slobode, a crveno-bela ''mećava'' je počela golom Ninkovića u 50. minutu sa penala, što je već u 52. minutu potvrdio Pečnik. Konačan rezultat postavio je rezervista Milunović u 74. minutu, a ono što treba da raduje stručni štab crveno-belih jeste odlična igra Lazovića i prvi meč Đorđa Rakića, posle povrede ukrštenih ligamenata.

Većina igrača Slobode nije ni bila rođena, ili su tek došli na svet, kada je Crvena zvezda poslednji put odmerila snage sa Tuzlacima, ali ih to nije sprečilo da hrabro uđu u duel protiv večitog prvaka Evrope, kako je njihov trener Miroslav Ćiro Blažević rekao neposredno pre meča.

Iako nisu nešto preterano atakovali ka golu Bajkovića, Tuzlaci su pokazali čvrstinu, jer su uspeli u nameri da ne prime gol. Doduše, ni Zvezda nije bila na nivou igara sa priprema s obzirom na to da su kružili oko gola Hodžića kao ''kiša oko Kragujevca''.

Pokušavali su crveno-beli najviše s leve strane da probiju bedem Slobode, ali je prva šansa viđena tek u 30. minutu kada Mrđa nije bio precizan.Samo dva minuta kasnije usledila je kontra Tuzlaka, međutim, Huseinbašić je iz izgledne šanse nespretno reagovao.

Prve čarke na terenu viđene su u 36. minutu kada se Mijailović u živom zidu prepirao sa defanzivcima Slobode, ali je sve na kraju završeno uz zagrljaj. Upravo iz pomenutog slobodnjaka Milijaš je oprobao udarac posle kojeg je lopta prohujala pored prečke. Bila je to izgledna šansa za kapitena Zvezde, jer igrači Slobode kao da su ga pitali gde treba da naprave faul.

Tačnije, u ovom slučaju je to bilo igranje rukom. Ipak, ostalo je bez golova nakon 44. minuta prvog poluvremena, koliko je sudija dozvolio da se igra. Samo što je počelo drugo poluvreme, Zvezda je rešila pitanje pobednika.

 

Igrao se 50. minut kada je Kovačević sjajno oduzeo loptu rivalu na desnoj strani napada crveno-belih, uposlio Mrđu čiji šut je rukom zaustavio Efendić, a sudija je pokazao na belu tačku i put u svlačionicu defanzicu Slobode. Ninković je bio precizan sa ''kreča'', a samo dva minuta kasnije Pečnik je duplirao vođstvo i otklonio sumnju da bi Tuzlaci mogli da iznenade.

 

Najlepši potez na utakmici, do tada, viđen je u 55. minutu i prava je šteta bila što ''lepotica'' Darka Lazovića nije završila u mreži, a ne na stativi. Nastavila je Zvezda sa naletima ka golu Tuzlaka, ali je golman Hodžić bio fenomenalan među stativama i glavni je krivac što Beograđani nisu ubedljivije vodili.

Uhvatili su se svi na klupi Zvezde za glavu na isteku sata igre kada je Mijailović ostao na zemlji i nije mogao da nastavi igru. Izašao je stameni defanzivac sa terena hramljući, a umesto njega je na teren ušao ''večiti rezervista'' Ljubo Nenadić. Prethodno je Stojanović na poluvremenu napravio trostruku izmenu gde su umesto Bajkovića, Cilinšeka i Daude, na teren ušli Rajković, Petković i pomenuti Lazović.

 

Menjao je Stojanović i tokom drugog poluvremena što mu se isplatilo u 74. minutu jer je Luka Milunović u prvom kontaktu s loptom prevario golmana Tuzlaka i plasirao loptu iza njegovih leđa. Veoma bitan detalj, za sve kojima je crveno-bela boja u srcu, dogodio se u 77. minutu kada je na teren, prvi put posle povrede ukrštenih ligamenata, ušao Đorđe Rakić čime mu se obistinila želja da što pre zaigra.

Upravo je Rakić bio najbliži golu Slobode u 87. minutu i prava je šteta što iskusni centarfor povratak na teren nije krunisao golom. Sjajno je Lazović nabacio iz kornera, a Rakić je sa pet metara šutirao pored gola. Do kraja se ništa značajnije nije dogodilo i crveno-beli su zasluženo slavili rezultatom 3:0.

Crvena zvezda - Sloboda 3:0 (0:0)

Strelci: Ninković 50 penal, Pečnik 52, Milunović 74.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BoboSlino

    5. februar 2014 | 16:28

    Mocna zvezda xaxaxaxaxxaxxa

  • Dragan

    5. februar 2014 | 18:34

    Kao da su pobedili Dortmund.. Smeske..

  • ironičar

    5. februar 2014 | 16:24

    Daleko od moćnog... al ajd.... Treba dosta još da se radi, pogotovo neki igrači trebaju da igraju umesto nekih što već igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA