NE DAJU TITULU: Partizan posle mučenja pobedio Radnički! (VIDEO)

Partizan posle velike borbe pobedio Radnički iz Niša sa 2:1, uz dosta spornih odluka sudije. Meč je obeležilo koškanje igrača na kraju meča zbog čega su isključeni Nikola Ninković i Ćulum

  • 20

Fudbaleri Partizana otvorili su prolećni deo sezone u Jelen Superligi na svom stadionu pobedom nad Radničkm iz Niša 2:1 (1:1) u 17. kolu.

Srpski šampion je gubio 1:0 u prvih 30 minuta, ali je sve vreme imao inicijativu, a onda je najpre golom Malbašića u 31. izjednačio, da bi pobedu doneo Nikola Ninković u 86. minutu.

Meč je obeležio i incident na kraju kada je igrač gostiju Ćulum startovao nogom na Drinčiča, što se nije dopalo Ninkoviću.

Igrač Partizana se zaleteo i sa leđa udario Ćuluma, izbilo je koškanje koje se brzo smirilo, a sudija je i Ćuluma i Ninkovića poslao u svlačionicu.

Trener crno-belih Marko Nikolić nije zabeležio pobedu na svom debiju, ali je posle velikog mučenja tokom većeg dela meča sa Nišlijama uspeo da se upiše u prvom meču na Partizanovom stadionu.

Crno-beli posle nerešenog rezultata u Novom Pazaru nisu imali više prava kiks, pa bi sve sem tri boda bio neuspeh u ovoj utakmici.

Partizan je praktično napravio samo jedan kiks na meču i to na početku kada su gosti preko Petrovića poveli sa 1:0 u devetom minutu.

Saša Stojanović, nesuđeno pojačanje Partizana, prevario je čak trojicu igrača domeće ekipe na sredini terena, dodao je do Ćuluma, koji je asistirao Petroviću.

Crno-beli su gradili šanse, napadali, ali su se gosti dobro branili. Igralo se veoma intenzivno i energično, a tek u 31. minutu Partizan je golom Malbašića došao do izjednačenja.

Od tada se nastavila ofanziva srpskog šampiona, koji je na meču imapo podršku skoro 15.000 navijača.

Međutim, lopta nikako nije htela u gol. Ređale su se šansa za šansom, ali bez efikasne završnice.

U drugom poluvremenu krenula je još jača ofanziva crno-belih, napadali su gol Nišlija sa svih strana. U 53 minutu desio se sporan detalj, kada je u šesnaestercu oboren Saša Ilić, ali sudija ništa nije svirao.

Ipak, to nije unervozilo igrače Partizana, koji su nastavili da stvaraju šanse. Ulazak Andrije Živkovića i Danila Pantića doneo je još bolju igru i agresivniju po gol protivnika.

Partizan je imao potpunu dominaciju i sem onog gola na početku, gosti iz Niša više nisu imali nikave šanse ka golu protivnika,

U 76. minutu odlična akcija crno-belih Živoković je sa svoje polovine dodao do Ilića na desnu stranu, ovaj prosledio u sredinu do Malbašića na 15 metara od gola, ali se on nije snašao..

Nova izmena u Partizanu desila se u 79. minutu, kapiten Saša Ilić je izašao i kapitensku traku dao Nikoli Ninkoviću koji je ušao umesto njega..

Odmah iza toga desila se odlična šansa za Partizan, možda i najbolja u drugom poluvremenu. Škuletić je izbio sam sa leve strane i šutirao u desni ugao golmana ali je lopta prošla tik pored stative.

Ipak, Nikola Ninković je samo posle nekoliko minuta od ulaska doneo pobedu Partizanu. Centrašut je u 86. minutu izveo Drinčić tačno u srce šesnaesterca, Ninković je postavio glavu i pogodio mrežu.

Ipak, na kraju zanimljiva utakmica zamalo da dobije neprijatan epilog, jer je došlo do koškanja igrača. Igrač Radničkog Ćulum je naleteo nogom na Drinčića, ali ga nije zakačio.

To je video Ninković koji je dotrčao i sa leđa udario Ćuluma. Počelo je gurkanje i koškanje, a sudija je obojicu isključio.

Igralo se još tri minuta nadoknade i Partizan je odneo pobedu.

Jelen Superliga Srbije, 17. kolo:

Subota:

Javor – Donji Srem 0:0

Vojvodina – Voždovac 2:0

(Veselinović 6, 84p)

OFK Beograd – Spartak 1:1

(Čavrić 68 – Novaković 80)

Rad – Novi Pazar 1:0

(Ožegović 88)

Jagodina – Crvena zvezda 0:2

(Mrđa 5, Milijaš 43)

Napredak – Radnički K. 3:3

(Trujić 24, 26, 41 - Rosić 28, Miljuš 60, Bjelanović 66)

Partizan – Radnički N. 2:1

(Malbašić 31, Ninković 86. - Petrović 9.)

Nedelja:

Sloboda – Čukarički 14.30

Tabela: Crvena zvezda 38, Partizan 37, Vojvodina 28, Jagodina 27, Radnički N. 25, Čukarički 25(-1), Novi Pazar 25, Spartak 22, Napredak 21, Voždovac 19, Sloboda 19(-1), OFK Beograd 18, Radnički K. 18, Donji Srem 16, Javor 16, Rad 14.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka Tony

    1. mart 2014 | 17:52

    Sudija ne svira cist penal za Partizan...

  • Partizanovac

    1. mart 2014 | 19:12

    Jer vas nije sramota sakupljaci sekundarnih sirovina ?

  • Bobolino

    1. mart 2014 | 17:09

    ..џаба и столице и све - ЛАВор, остаје лавор. Нема вас ни 3.000, са вама, али увек-Комедија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA