Bomba Turea i asistencija Kolarova za prvi trofej Sitija u sezoni! (VIDEO)

Građani posle preokreta savladali Sanderlend rezultatom 2:1 i osvojili Liga Kup

  • 0

Vembli je bio poprište sjajnog finala Liga kupa. Mančester Siti je savladao Sanderlend posle preokreta rezultatom 3:1 i time osvojio prvi trofej u sezoni. Tako su građani posle 38 godina ponovo osvojili ovaj pehar.

Sanderlend je odlično počeo i posle samo deset minuta došao u vođstvo preko Fabija Borinija, koji je pogodio mrežu Pantelejmona. Do kraja prvog poluvremena, Siti je napadao, ali je bolje šanse imao Sanderlend. Ipak na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću izabranika Gustava Pojeta.

U nastavku igre viđena su dva predivna gola. Mančester je krenuo značajno ofanzivnije, a do izjednačenja dolaze posle fenomenalnog pogotka Jaje Turea u 55.minutu. Reprezentativac Obale Slonovače je sjajnim udarcem sa oko 20 metara pogodio samo rašlje gola Vito Manonea, koji je paradom samo ulepšao pogodak.

Nije prošlo ni dva minuta od izjednačenja, a Mančester je poveo. Aleksandar Kolarov, koji je odigrao ceo meč je ubacio jednu oštru loptu u kazneni prostor, a Samir Nasri sjajno spoljnim delom kopačke smestio loptu u mrežu.

Sanderlend je do kraja meča pokušavao da izbori produžetke, ugalvnom posle prekida, ali su na kraju primili i treći gol preko Hesusa Navasa u zadnjim trenucima meča.

Matija Nastasić zbog povrede nije bio u timu Mančester Sitija. Na ovom meču je viđena i jedna emotivna priča navijača Njukasla koji je došao da navija za Sanderlend u ime svog oca, koji je premino.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA