Šta očekujete od Ljajića večeras?

Novi početak fudbalera oko kojeg se diglo puno prašine mogao bi konačno da nam donese vođu koji će voditi konce. Samo od njega zavisi...

  • 28

Prema najavama iz Dablina, Adem Ljajić će od prvog minuta igrati meč protiv Republike Irske! Vezista Rome bi tako trebalo da odigra prvu utakmicu u dresu nacionalnog tima još od onog "čuvenog" susreta Srbije i Španije leta 2012. godine.

Tada je zbog nepevanja himne oteran iz nacionalnog tima!

Međutim, od tada se dosta promenilo. Ljajić je danas u italijanskoj prestonici jedan od glavnih igrača tima koji se bori za Skudeto, dobre igre u Romi i ranije Fiorentini su iza njega (baš kao i sukob sa trenerom Risojem), Srbiju ne predvodi Mihajlović sa klupe, a nismo ni u pripremama za veliko fudbalsko takmičenje (čitaj SP u Brazilu).

O himni kako stvari stoje niko više neće pričati da li se peva ili ne (a setite se devedesetih kako smo "kukali" što svi iz okoline ponosno pevaju nacionalnu himnu, a mi moramo da slušamo Hej Sloveni).

Pošto se ne piše više o tome, dajte da se posvetimo rezultatima i igrama reprezentativaca. Naročito jednog.

Odavno se nije desilo da jedan igrač privuče toliko pažnje uoči meča Srbije, a da nije njegov debi ili oproštajna utakmica.

Od Adema Ljajića očekujemo mnogo, navijači s nestrpljenjem čekaju da ga stave na svoj " selektorski" skener, a kako će se on snaći?

Dugo nije igrao za nacionalnu selekciju, a danas bi trebalo da bude jedan od onih koji će da vuku tim Ljubinka Drulovića 90 ili manje minuta. I njegovo vreme tek dolazi, mada je mogao uveliko da se izgradi kao lider tima da je bilo više tolerancije na nekoliko strana.

Kako god, vratio se među "orlove". Dečko mnogo zna o fudbalu, ali samo da opet ne zabrlja... Ume on to.

- Stvarno mi je žao, još sam pod utiscima. Žao mi je što se sve ovo izdešavalo. Poštujem sve, respektujem svakog, volim Srbiju i uvek sam hteo da igram za nju. Igram za reprezentaciju od svoje desete godine - rekao je Ljajić kada je te 2012. godine viđen na aerodromu kako se vraća kući pošto ga je Mihajlović izbacio sa priprema.

Nadamo se da će Srbija ubuduće zavisiti i od igre Partizanovog deteta, ali i da ono neće davati povoda kao što je umeo na ovaj ili onaj način da ga zli jezici ponovo spominju. Da će željan reprezentacije, Adem već večeras odigrati za udžbenike i zacementirati startnu poziciju kod Drulovića ili nekog drugog selektora.

Šta kažete, idemo li u Francusku 2016. i nove pobede sa Ademom Ljajićem, onim od kojeg prilično zavisi igra velike Rome?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrak

    5. mart 2014 | 15:18

    Da zapeva himnu!!!

  • !!

    5. mart 2014 | 15:19

    Prosječan igrač koji izkomplikuje svaki dodir sa loptom,prodorom kroz tri do četiri igrača...

  • car

    5. mart 2014 | 15:35

    Očekujem da mu ovo bude oproštajna utakmica. Ako ne možemo bez njega, treba da ukinemo sve sportove u Srbiji, da više ne postoji nijedan. Ne igrajte se vatrom, da ga pozivate za utakmice u BG, ne treba vam(nam) to. P.S. Za razliku od ovih koji ga brane, mi koji ga ne želimo u timu ćemo doći na utakmice u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA