Nejmar već deveti na večnoj listi strelaca Brazila!

Sjajni napadač trenutno ima samo 22 godine, a već je uspeo da postigne 30 golova u dresu Brazila i time dospeo u prvih deset strelaca u istoriji svoje zemlje

  • 0

Kako stvari sada stoje, Nejmar bi mogao da postane jedna od najvećih legendi brazilskog fudbala. Sjajni napadač trenutno ima samo 22 godine, a već je uspeo da postigne 30 golova u dresu Brazila, računajući i het-trik protiv Južne Afrike u prijateljskoj utakmici u sredu.

Sa ovom brojkom, fudbaler Barselone nalazi se na devetom mestu večne liste strelaca karioka, ali s obzirom na njegovu mladost, Pele, Ronaldo, Romario, i ostali velikani Brazila mogu biti zabrinuti.

Pele je trenutno prvi strelac sa 77 golova, na drugom mestu je Ronaldo sa 62, treći je Romario sa 55, četvrti Ziko sa 48. peti Bebeto sa 39, Rivaldo je šesti sa 34, Ronaldinjo sedmi sa 33, dok osmo mesto dele Rogan i Peni sa 32.

Pored ovoga, Nejmar je postao drugi najmlađi igrač koji je postigao 30 golova. Ispred njega je samo veliki Pele, koji je postigao isti broj pogodaka sa 21. godinom i sedam meseci.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA