Ivana Španović u Beogradu: Sledeći put biću zlatna! (FOTO)

Srpska rekorderka zadovoljna učinjenim u Sopotu, ali najavljuje još veće rezultate u nastavku sezone

  • 9

Ivana Španović je u Beogradu! Sa još jednom medaljom sa Svetskih prvenstava obratila se srpskoj javnosti sa željom da već na leto pokuša da nastavi niz medalja koje obraduje naciju.

Sa statusom sportske ikone u Srbiji, nasmejana Ivana se pojavila pred velikim brojem medija u zgradi kompaniji Comtrade.

- Imali smo velike ambicije, naš zajednički plan je uspeo. Ušla sam u finale kao apsolutni favorit, ali jednostavno nije bio moj dan i nisu mi se sve kockice poklopile. Pravila sam velike greške pri doskoku i to me je koštalo bolje pozicije.

- Ne znam šta je razlog što sam bila lošija pri doskoku. Možda to što sam sebi nametnula veliki pritisak ili to što sam sagorela u želji, jer sam se osećala previše moćno. Gotova sam sa zimskom sezonom, sada se spremam za leto, za koje imam velika očekivanja. Očekuje me i Evropsko prvenstvo u Cirihu.

- Zlatni sjaj ima ova medalja. Na dobrom smo putu i imaću još prilika da pokažem da mi je mesto u svetskom vrhu - rekla je Ivana Španović.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevorsimović je istakao značaj ove medalje za Srbiju uopšte, ali i nastavak Ivanine karijere.

- Bilo je zadovoljstvo gledati Ivanu na Svetskom prvenstvu. Pokazala je dominaciju još u kvalifikacijama, videlo se da je ozbiljan kanidat za medalju. Nije imala nijedan prestup i time je takođe pokazala kakva je atletičarka. Ovo je naša treća medalja sa svetskih prvenstva u poslednjih pola godine.

- Zahvaljujem i Vanji Udovičiću i Ministarstvu omladine i sporta bez kojih ovakvi uspesi ne bi bili mogući - rekao je Jevrosimović.

Posle Dragana Perića 1995, Dragutina Topića 1997, naša kraljica sportova je bogatija za medalju sa svetskog dvoranskog prvenstva.

Još malo statistike: Ivana Španović je jedina naša atletičarka sa dve medalje na Svetskim prvenstvima, a u Sopotu, Srbija je jedna među 30 zemalja koje su osvojile odličje.

Velike zasluge za medalju pripale su i treneru Goranu Obradoviću:

- Istorijska medalja u Moskvi nam je dala lep osećaj i nastavili smo sa dobrim i kvalitetnim treninzima. Želeli smo da bronza iz Moskvi dobije veći sjaj. Zadovoljni smo ovim rezultatom. Na dan finala nam se nisu složile kockice, međutim toliko je Ivana bila jaka i sposobna da i pored sitnih problema stigne do medalje.

- U budućnosti nastavljamo sa ovim tempom. Zdravlje da je čuva je najvažnije. Slažemo kockice i dalje, za još sjajnije odličje. Prvenstvo Evrope u Cirihu, a pre toga Dijamanstka liga u Cirihu. Želimo tu magičnu granicu od 7 metara - izjavio je Obradović.

Prisutnima se obratio i Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić:

- Čestitam Ivani na velikom uspehu. Ovo je njen uspeh i pa onda i svih nas. Vidi se da je malo razočarana, ali ja to mogu da razumem, jer sam i sam bio sportista i uvek sam stremio najvišim ciljevima.

- Njeni rezultati i rezultati svih atletičara pokazuju da se atletika probudila u Srbiji. Napravljenja je dvorana za ateltiku, sređuju se i stadioni i mislim da će u budućnosti dosta dece da se bavi ovim sportom - rekao je Udovičić.

Ivana Španović nastavlja svoju sezonu u Šangaju 17. maja u okviru Dijamantske lige.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    10. mart 2014 | 16:02

    Savrsen sportista, prelepa devojka! Svaka cast! Sportisti Srbije su ponos nacije!

  • vlada

    10. mart 2014 | 15:55

    Ivana ti već jesi zlatna...Svaka čast na medalji, sija kao zlato

  • Paki Delija

    10. mart 2014 | 19:36

    Bronza sija kao Zlato.Bravo Ivana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA