≫ 

Ima bore, fale joj zubi, a uzela "bronzu" u trci do 20 godina: Svetska atletska federacija veruje da ova Etiopljanka ima 16 godina?!

Više veruju "krštenici", nego svojim očima

  • 1

Etiopljanka krajnje neobičnog i teško izgovorljivog imena i prezimena Girmavit Gebrziahir, koja, navodno, ima 16 godina, osvojila je treće mesto u trci na 5000 metara na atletskom svetskom prvenstvu za uzrast do 20 godina u finsom Tampereu.

Naravno, vest da je Etiopljanka zabeležila dobar rezultat u dugoprugaškoj disciplini nije nikakva vest, ali svako ko je video fotografiju "bronzane" Girmavit nije mogao, a da se ne zapita da nešto tu ozbiljno nije u redu.

Prvo što "upada u oko", ova "tinejdžerka" ima bore i ne baš sve zube u glavi.

Ok, zub ispadne, pa ispadne, ali bore su odmah dovele u pitanje njenu krštenicu za koju, ipak, u IAAF (Svetska atletska federacija) kažu da je validna, a u njoj stoji da je Etiopljanka rođena 21. novembra 2001. godine, što je jako interesantan podatak.

Odmah pošto je vest odjeknula, Girmavit i organizatori su postali predmet podsmeha i ironije na društvenim mrežama, pa tako neki komentarišu da su je na trci u Tampereu, gde je zablistala, sa tribina gledala njena deca, moguće i unuci.

Pojava atletičarke sa sumnjivim datumom rođenja nije novost, Italijani najviše pamte igrača Lacija, Kamerunca Džozefa Minalu, koji je imao papire da je rođen 1996. godine, u šta su svi sumnjali sudeći po tome da je izgledao barem deset godina stariji nego što se predstavljao.

Zanimljivo, to mu nije smetalo da ostane u italijanskom fudbalu, doduše sad je član Salernitane.

Gebrizahir, sa brojem tri, vodi trku Foto: Profimedia/Newscom
Tinejdžerka iz Etiopije završila na pobedničkom postolju: Girmavit skroz desno Foto: Guliver/Charlie Crowhurst/Getty Images for IAAF

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • enes np

    15. jul 2018 | 08:14

    Ma dobro su i zivi. Sa kakvim se oni nedacama suocavaju svakodnevno, ove nase bi oberučke prihvatili. Jednostavno izmuceni gladju i losim uslovima za zivot ne mogu izgledati bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA