Ovakav start Moto GP trke nije viđen u istoriji: Bio je tri reda ispred svih, a onda je krenuo cirkus (VIDEO)

Džek Miler je imao "super pol poziciju", ali mu ni to nije pomoglo da trijumfuje u Argentini

  • 1

Moto GP trka u Argentini bila je puna neverovatnih situacija. Počevši od starta kakav nije viđen nikada u istoriji Svetskog šampionata, pa sve do ludila Marka Markeza od samog početka kada mu se ugasio motor, a zatim i neoprezne i bahate vožnje u kojoj je rušio sve pred sobom, pa čak i legendarnog "Doktora" Valentina Rosija, koga je bacio s motora nakon što ga je udario.

>>> Rosiju prekipelo posle incidenta, udario najjače na Markeza: On je prljav, bojim se za sebe kad je na stazi, nema m*da sam da mi priđe (VIDEO)

No, vratimo se na sam start trke, koji će biti upisan u anale moto-sporta. Prvi put u istoriji imali smo situaciju gde jedan takmičar startuje iz prvog reda, dok su svi ostali pomereni tri reda unazad.

Džek Miler u vođstvu tokom trke u Argentini; Foto: AP/Tanjug

Tu privilegiju imao je Džek Miler iz Dukatija. Organizatori trke odlučili su da mu daju prednost u odnosu na ostale jer je start bio odložen zbog toga što su svi ostali vozači imali gume za kišu, koja je prestala neposredno pred start. Svi osim Milera, koji bi u tim uslovima lagano pobedio, da je trka startovala kao što je bilo planirano.

Nakon što je start pomeren, svi ostali vozači pomereni su tri reda iza Milera, ali to njemu nije mnogo pomoglo, jer su ga ubrzo sustigli, pa je na kraju trku završio kao četvrti.

LUDILO MARKA MARKEZA OD STARTA TRKE

Mark Markez pokušao da nadokadi kaznu i začelje agresivnom i bahatom vožnjom kojom je ugrozio ostale; Foto: AP/tanjug

Osim što je start bio neverovatan i nikad viđen u istoriji, aktuelni šampion Mark Markez se potrudio da dodatno sve začini. Kada je trka trebalo da krene, Špancu se ugasio motor. On nije želeo da ostane na svom mestu, već je upalio motor na guranje, neposredn što je izazvalo ljutnju ostalih takmičara, dok je Markez kažnjen prolaskom kroz boks, pa ga je to kasnije ipak gurnulo na začelje tokom trke.

Markez je to pokušao kasnije da nadoknadi agresivnom i rizičnom vožnjom, tokom koje se nije libio ni da udara svoje rivale, kao što je to bilo nakon duela sa Valentinom Rosijem, koga je oborio sa motora.

Agresivna vožnja pomogla mu je da na kraju završio kao peti kroz cilj, ali mu je zbog incidenta sa Rosijem dodata kazna od pola minuta, pa je na kraju završio na 18. mestu, jednu poziciju ispred "Doktora".

Markez je potom pokušao i da dođe u boks Valentina Rosija da mu se izvini, ali on nije želeo da razgovara s njim i njegovi članovi tima su ga isterali.

KAL KRAČLOU SLAVIO U ARGENTINI I VODI U GENERALNOM PLASMANU

Kal Kračlou slavio na podijumu uz Žoana Zarka i Aleksa Rinsa nakon trke u Argentini; Foto: AP/Tanjug

Na kraju je pobedu tokom čitavog cirkusa u Argentini izvojevao Kal Kračlou, vozač Honde. Drugi je bio Žoan Zarko iz Jamahe, a treći Aleks Rins iz Suzukija, dok je pomenuti Miler, koji je imao "super pol poziciju" završio kao četvrti.

Kračlou vodi u generalnom plasmanu posle dve trke sa 38 bodova, Doviciozo iz Dukatija je drugi sa 32, a Žoan Zarko iz Jamahe na trećem mestu sa 28 bodova. Aktuelni šampion Mark Markez je na petom mestu sa 20, dok je Doktor Valentino Rosi na 8. mestu sa 16 bodova.

Nema sumnje da nas tek očekuju uzbuđenja u nastavku Moto GP-ja, a naredna trka vozi se za Veliku nagradu Amerike u Ostinu 22. aprila.

BONUS VIDEO:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RONALDINHO KRALJ

    10. april 2018 | 02:01

    KOJI KLOŠAR OVAJ MALI ŠPANAC,DOSAD NAJVEĆA BRUKA ZA OVAJ SPORT....OTERAJTE GA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA