≫ 

Majdov doneo Srbiji srebro u džudou: Udovičić čestitao veliki uspeh! (VIDEO)

Veliki uspeh srpskog sportiste na Evropskom prvenstvu u Izraelu

  • 3

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu u disciplini do 90 kilograma.

>>>Fedor sa velikim krstom oko vrata izašao na merenje, pa pogledom sledio bivšeg UFC šampiona (VIDEO)

Majdov je do finala savladao Davida Klamerta iz Češke, Holanđanina Jespera Sminka i Turčina Batuhana Efermigla, a onda u borbi za zlato izgubio od Mihaila Igolnikova iz Rusije.

On je nastavio sa odličnim rezultatima na velikim tamičenjima, nakon što je prošle godine postao svetski prvak na šampionatu u Budimpešti.

Ceo meč Majdova i Igolnikova pogledajte klikom na video ispod: 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Majdovu za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke u džudou u Tel Avivu u Izraelu.

- Evropski sjaj srpskog džudoa - naš Nemanja Majdov vicešampion Evrope! Istrajan u cilju da ništa manje od medalje nije opcija kada se bori za svoju zemlju, uz mnogo rada i odricanja, Nemanja Majdov je simbol za ponos svih nas! Hvala ti Nemenja što se srpska zastava viori Evropom danas zahvaljujući tebi! Svaka čast šampione! Čestitam Nemanji, njegovom stručnom štabu i Džudo savezu Srbije na ovom uspehu! -  navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Sa druge strane, još jedan srpski reprezentativac Aleksandar Kukolj, koji je branio titulu, neočekivano je ispao u drugoj rundi od Belorusa Jahora Varapajeua.

Srbija je prvenstvo Evrope u Tel Avivu završila sa dve medalje jer je Milica Nikolić došla do bronze u kategoriji do 48 kilograma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA