Kanelo dobio Golovkina na poene: Krvava borba izazvala buru zbog nikad neizvesnije odluke sudija! (FOTO) (VIDEO)

Bilo je spora oko konačne odluke

  • 2

Dva trenutno najbolja svetska boksera, Kanelo Alvarez i Genadij Golovkin, priredili su spektakularan meč u kom je trijumfovao meksički izazivač.

Slavio je odlukom sudija 28-godišnji momak iz Gvadalahare, nakon okršaja u srednjoj kategoriji.

Nisu se štedeli Foto: Tanjug/AP

- Genadij je veliki borac, ali sam se i ja pokazao večeras. Pobedio sam i to statistika jasno pokazuje, on je bio taj koji je pokušavao da se sačuva. Bila je ovo čista pobeda - poručio je nakon borbe Kanelo.

Meksikanac je srušio nepobedivost Golovkina na bodove, ali su se strasti ipak uzburkale, jer se radi o jednom od najizjednačenijih mečeva u novijoj istoriji.

Pobeda je lako mogla da ode na drugu stranu, dovoljno govori sledeći podatak. Dvojica sudija su bodovala 115-113 za Alvareza, za jednog arbitra je bilo 114-114.

Na kraju, džentlmenski je reagovao i sam Golovkin.

- Neću pričati koj je trebalo da pobedi, prema sudijama pobednik je Alvarez. Mogu samo reći da je ovo bio sjajan meč za sve navijače u dvorani, jako uzbudljiva borba, a ja sam nekako osećao da sam bio bolji od njega - poručio je Golovkin, koji je prema statistici zadao 234, naspram 203 Alvareza.

U poslednju rundu se ipak ušlo sa prednoću Meksikanca, a Kazahstancu je bio potreban nokaut, odnosno brojanje a bi pobedio. Do toga nije došlo, pa je ovo prvi poraz za Golovkina nakon 38 pobeda i jednog remija.

Slavlje uz zastavu Meksika Foto: Tanjug/AP

Ovo je bilo dovoljno da Golovkinov trener Abel Sančez zatraži novi duel, kako bi se titula vratila njegovom štićeniku. Ipak, mnogi navijači nisu bili mirni kao Golovkin, te smatraju da je njihov omiljeni bokser oštećen u ovoj borbi.

VIDEO - Džakić otkriva u koji rijaliti bi ušao i pod kojim uslovima ali i zbog čega nikada nije naučio da pliva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cross

    16. septembar 2018 | 14:49

    bolji si bio Genadi u prvom mecu,ipak sinoc si bio pasivniji,drugacija taktika,cekao si,aktivniji bio Canelo,ali moglo je po svemu vidjenom i ovaj zavrsit nerijeseno..sve u svemu borba godine,i bice 3 mec,mora bit,svi to zele..

  • Kako ivaj dobi

    16. septembar 2018 | 12:56

    Nije mi jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA