Sin jak, ćale još jači: Jedino njega na svetu se plaši Habib Nurmagomedov! (VIDEO)

Čovek koji je od Habiba napravio UFC šampiona je njegov otac Abdulmanap inače jedan od najboljih trenera Rusije, čovek koji van ringa ne trpi nedsiciplinu

  • 0

Habib Nurmagomedov dagestanski UFC borac počistio je iz oktagona Irsku pričalicu Konora Mekgregora i odbranio UFC pojas u lakoj kategoriji. Nurmagomedov je nekoliko dana trpeo provokacije Irca tokom merenja i na zvaničnoj konferenciji, ali na kraju meča nije izdržao pa je preskočio ogradu oktagona da se obračuna sa pristalicama Mekgergora koji su ga vređali.

VIDEO: Teške reči i nikad spremniji borci: Mekgregor dobijam smrdljivog dagestanskog pacova i šaljem ga kući!

Posle meča se izvinio zbog tog incidenta, ali je onako dečački otkrio da se plaši kazne oca Abdulmanapa Nurmagomedova zbog izgreda.

Jedna kragna je bila dovoljna da se Mekgregor preda Foto: Tanjug/AP

E njegov otac je tek posebna priča.. On je predsednik i glavni trener kluba "Eagles MMA" i trenirao je Habiba od malena, a kako je najavio kazniće svog sina zbog nesportskog ponašanja.

- Habib će pretrpeti žestoke sankcije. Za mene je na prvom mestu disciplina, a on je to prekršio. U oktagonu radi šta hoćeš, ali van njega mora da se ponašaš kulturno, disciplinovano i dostojanstveno - rekao je Nurmagomedov senior.

Nurmagomedov senior objašnjava principe borbe na svom seminaru Printskrin/Youtube/Sonny Brown

Abdulmanap je rođen 1962. godine u dagestanskoj regiji tadašnjeg SSSR-a, po zanimanju je master sporta u borilačkim veštinama. Počeo je kao rvač, a kasnije se prebacio na džudo i sambo. Njegov otac (Habibov deda) se sa bratom doselio 1957. u oblast koja se naziva Tsumadinski u prevodu "Orlovska oblast", zato se klub naziva Eagles MMA.

Sagradili su kuću, a svaki od njih imao je po petoro dece tako da su Abdulmanap i njegova braća odrasla u toj kući.

Habib i njegovi rođaci na kući svoga dede Printskrin: Youtube/Anatomy of a Fighter

Zaslužni je trener Rusije, a takođe i selektor dagestanske selekcije u sambou. Spremao je mnogo rvače iz Dagestana i Rusije koji su osvajali medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Važi za jednog od najboljih trenera na svetu u rvanju, džudou i sambou koji je u Rusiji jedan od glavnih sportova u vojsci (Vladimir Putin je uvek pokrovitelj takmičenja u sambou u rusiji)

Pogledajte priču o mestu gde je odrastao Habib Nurmagomedov

Sam podatak da je spremao 15 šampiona sveta u sambou je dovoljan podatak

U Mladosti je bio šampion Ukrajine u džudou i sambou.

Pogledajte seminar o borenju Abdulapmana Nurmagomedova pa ćete shvatiti zašto je njegov sin tako dobar u oktagonu.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA