Nejmar je najskuplji igrač svih vremena, ali malo ko zna da je na debiju ušao umesto bivšeg miljenika Delija (VIDEO)

Brazilac je 2009. godine odigrao prvi meč u seniorskoj konkurenciji, skoro deceniju kasnije ušao je u istoriju fudbala

  • 1

Fudbalski hit leta, meseca, godine i decenije, možemo slobodno reći i za daleko duže razdbolje, je transfer Brazilca Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen za nestvarnih 222 miliona evra.

Svetski rekord je postavljen i teško da će u skorije vreme biti nadmašen, i po visini obeštećenja, ali i po visini plate koju će fudbaler dobijati po slovu ugovora sa "svecima" (30 miliona evra, bruto).

>>> Nejmar stigao na Park Prinčeva: Gladan sam fudbala, novac nije motivacija!

Danas, kada čitav sportski svet bruji o "transferu veka", mnogi se verovatno i prisećaju njegovih samih početaka u Santosu i vremena kada je stupao na veliku fudbalsku pozornicu kao momak koji obećava.

Nejmar je za matični Santos, koji, zanimljivo nosi isti nadimak kao i klub koji mu je omogućio da postane svetski rekorder (sveci), debitovao 2009. godine kao 18-godišnjak protiv Oeseta u okviru Paulista šamponata.

Nejmar je tada ušao u igru umesto fudbalera od kog je, prema sopstvenom priznaju, "upijao" poteze u to vreme - Kolumbijca Maurisija Moline.

Molina je, naravno, dobro poznat lik ovdašnjim ljubiteljima fudbala, posebno navijačima Zvezde koji su na prečac zavoleli sjajnog veznog igrača tokom njegovog kratkog boravka u klubu sa "Marakane", što mu je ujedno bio i debi u nekom evropskom klubu, ispostavilo se i jedinom na Starom kontinentu u karijeri.

Zvezda je Molinu prodala Santosu za koji je odigrao takođe jednu sezonu.

Nema sumnje da će je pamtiti i po činjenici da ga je budući svetski rekorder Nejmar zamenio na svom debiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coki

    4. avgust 2017 | 23:18

    Najbolji zvezdini stranci mao molina castiljo i ibrahim gaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA