Argentina šokirana od autsajdera u Buenos Ajresu: Svetsko prvenstvo u Rusiji bez Mesija, Dibale, Di Marije?!

Gaučosi će do kraja kvalifikacija u preostale dve utakmice morati da igraju najbolje što znaju kako bi izbegli

  • 7
Foto: AP/Tanjug

Možete li da zamislite Svetsko prvenstvo bez Argentine? Bez Mesija, Dibale, Di Marije, Ikardija, Aguera... E, pa, počnite da razmišljate i o tome, pošto je sada već realno da se tako nešto dogodi, nakon što su Gaučosi napravili veliki kiks na svom terenu, gde su remizirali sa Venecuelom (1:1).

Poslednji put kada nije bilo Argentinaca bilo je još davne 1970. godine u Meksiku, a sada se već strahuje da će posle 48 godina to opet da se dogodi.

Mnogi su unapred upisali pobedu Argentini u duelu sa poslednjeplasiranom i već davno prežaljenom Venecuelom, ali su na kraju još i dobro prošli što su izvukli bod u Buenos Ajresu.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Venecuela je izdržala prvo poluvreme u kome su Argentinci dominirali, ali i promašivali šanse, a zatim preko Murilja u 51. minutu utišali bučne navijače. Sjajno su izveli kontru koju je napadač Venecuele rutinski realizovao.

Ipak, kratko je trajala radost gostiju, jer je samo tri minuta kasnije rezultat izjednačen. Posle ubacivanja Akune sa leve strane prema Ikardiju u srcu kaznenog prostora, lopta je poogodila Felčera, koji je postigao autogol. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat, jer Argentinci do kraja nisu uspeli da probiju odbranu Venecuele, iako su imali nekoliko solidnih prilika.

Argentina sada strepi od toga da se neće naći na Mundijalu. Trenutno su na 5. mestu, koje vodi u baraž sa ekipom iz Okeanije, ali je veći problem to što im za vratom diše Čile (imali su sreću da su poraženi od Bolivije, pa su Argentinci ostali na 5. mestu), sa samo bodom manje, a neće se predavati ni Paragvaj, koji ima tri manje od Argentine.

Kvalifikacije za SP, Južna Amerika:

Bolivija - Čile 1:0

Kolumbija - Brazil 1:1

Ekvador - Peru 1:2

Argentina - Venecuela 1:1

Paragvaj - Urugvaj 1:2

Tabela:

Brazil 37, Urugvaj 27, Kolumbija 26, Peru 24, Argentina 24, Čile 23, Paragvaj 21, Ekvador 20, Bolivija 13, Venecuela 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hehh

    6. septembar 2017 | 09:10

    A zašto MORAJu na svako prvenstvo da igraju francuska, brazil, argentina, engleska?? Ne mogu na staru slavu sudije da gledaju kroz šake tim bivšim velikanima!!

  • Boban

    6. septembar 2017 | 10:08

    To ne sme da se desi kako bi mesi onda bio proglasen za najboljeg igraca na svetskom prvenstvu

  • The Dziber

    6. septembar 2017 | 12:11

    Pratim pomalo te njihove kvalifikacije i Argentina svaki put ali svaki na jedvite jade se kvalifikuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA