≫ 

HRABRA ZVEZDA UGASILA ARSENALOVE TOPOVE! Veliki bod crveno-belih u Londonu! (VIDEO)

Hrabra igra Zvezde u Londonu omogućila joj je veliki bod i drugo mesto na tabeli grupe H

Crvena zvezda je odolela na Emirejtsu, gde je odigrala bez golova sa Arsenalom! Ovim bodom iz Londona Zvezda je došla ponovo na 2. mesto u grupi, pošto joj odgovara rezultat iz Kelna, koji je savladao BATE Borisov sa 5:2.

Mogla je Zvezda i do pobede, imala je čak i bolje šanse, ali je Boaći dva puta pred golom Arsenala loše reagovao, a imao je idealne prilike da zatrese mrežu, a najbliži golu bio je Vujadin Savić, koji je u 35. minutu pogodio prečku. Malo je falilo da ponovo jedan Savić utiša London.

>>> Ričmonde, Ričmonde! Delije će dugo patiti za ovom šansom protiv Arsenala! Neverovatno šta je promašio Boaći! (VIDEO)

Ipak, i Zvezda je imala sreće u 65. minutu, kada je Vilšir mogao da zatrese mrežu Borjana, ali je Le Talek odlično reagovao i sačuvao gol.

ARSENAL - CRVENA ZVEZDA 0:0

Arsenal: Mejsi, Debuši, Elneni, Holding, Nelson, Mejtland-Nils, Kokelan, Vilkok, Volkot, Vilšir, Žiru

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Gobeljić, Krstičić, Donald, Srnić, Kanga, Radonjić, Boaći

Stadion Emirejts: 58.285 navijača

>>> A U LONDONU MUK, ČUJU SE SAMO DELIJE: Zvezdini navijači izdominirali uz koreografiju na Emirejtsu! (VIDEO)

Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Navijači Zvezde zagrmeli su od starta na Emirejtsu uz koreografiju i muk domaćih navijača u Londonu i dali su vetar u leđa svojim pulenima da pokažu hrabru igru protiv velikana iz Engleske koji je uoči meča po kladionicama proglašen za apsolutnog favorita.

Međutim, izabranici Vladna Milojevića su od starta zaigrali kao ratnici, hrabro i bez respekta prema imenu Arsenala.

Prvi su ipak posle 10 minuta igre zapretili domaći preko Žirua, ali je Borjan odbranio opasan šut Francuza. Zvezda je prepustila Arsenalu posed lopte i pretila je iz kontri, koje su u nekoliko navrata dobro izveli preko brzonogih Radonjića i Srnića, ali bez završnog pasa.

Ponovo je u 35. minutu zapretio Žiru, kada je izašao sam pred Borjana, ali iskosa sa desne strane. Golman Zvezde je još jednom vrhunski reagovao i izašao kao pobednik iz duela sa francuskim napadačem.

Iz iste akcije sledi prva prilika Zvezde na drugoj strani. Srnić je šutirao sa oko 25 metara, snažno, ali direktno u Mejsija, koji je izbacio loptu u korner. Iz tog kornera Zvezda dolazi do najveće šanse. Lopta je iz kornera prebačena na ivicu kaznenog prostora, odakle je Radonjić šutirao, ali ga je jedan igrač Arsenal izblokirao. Lopta je onda došla pred Vujadina Savića, koji je lepo šutirao glavom, ali je golman Arsenala zakačio loptu dovoljno da ona pogodi prečku, umesto da uđe u gol.

Do kraja poluvremena Zvezda je propustila još jednu šansu i to kakvu! Izašao je Boaći sam pred gol Mejsija posle izvanrednog proigravanja Kange. Imao je situaciju 1 na 1 i ''sve vreme ovog sveta'' da nacilja i šutira gde poželi. Međutim, lopta mu je u otsudnom momentu otišla preko noge i propala je neverovatna šansa da Zvezda povede u idealnom periodu, pred kraj poluvremena.

U drugom poluvremenu smo videli ponovo sličnu igru kao u prvom. Pretili su i jedni i drugi. Zvezda je imala svoje prilike iz kontre, pretili su Srnić, Boaći i Radonjić, dok su i Tobdžije imale svoje šanse.

Jednu od najboljih imali su u 65. minutu, kada je posle prve smušene reakcije odbrane Zvezde, i to u seriji, prvo Stojkovića, zatim i Savića, Vilšir izašao sam pred gol Borjana, kada je samo bocnuo loptu i faktički matirao golmana Zvezde, ali je tada pravo niotkuda ''doleteo'' Le Talek i akrobatskom reakcijom odbranio šut Engleza.

Nakon toga su se nastavili napadi Arsenala, ali je odbrana Zvezde bila sigurnija, a napadači su čekali novu šansu. I dočekali su je u 80. minutu, kada je Boaći ponovo imao neverovatnu priliku. Lopta je došla do napadača Zvezde, koji je šutirao levom nogom, ali ponovo je loše zahvatio loptu i propala je velika šansa da crveno-beli povedu.

Do kraja meča Zvezda se opredelila da čuva prednost i to joj je pošlo za rukom. Bez problema joj je to pošlo za rukom, jer Arsenal nije stvorio ozbiljniju šansu.

LIGA EVROPE:

Grupa H

Arsenal - Crvena zvezda 0:0

Keln - BATE Borisov 5:2

Tabela: Arsenal 10, Zvezda 5, BATE Borisov 4, Keln 3.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP
Foto: Tajnug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mengele

    2. novembar 2017 | 23:40

    Realno je to da je Arsenal veceras igrao sa svojom omladinskom skolom...prosek im je 19-20 god...budite realni pa se zapitajte sa bi bilo da je Arsenal igrao sa prvim timon a vasa Zvezda se mucila sa ovom decom...Jos ovaj komentator uporedjuje Zvezdu sa Barselonom...piihh...

  • Slavko

    3. novembar 2017 | 00:12

    U17 filijala, golman debitovao , pravi Arsenal igra za vikend protiv Sitija

  • Maki

    3. novembar 2017 | 05:53

    Da su igrali sa prvim timom pet komada bi primili kad je saopštenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA