≫ 

KALKULACIJE: Kako Zvezda i Partizan mogu već u narednom kolu da obezbede proleće u Evropi?

Oba večita rivala će imati meč loptu u 5. kolu da posle toliko godina prezime u evropskom takmičenju

  • 71

Crvena zvezda i Partizan su ostvarili odlične rezultate u 4. kolu Lige Evrope. Partizan je savladao Skenderbeg na svom terenu, dok je Zvezda napravila iznenađenje i vraća se neporažena iz Londona sa meča protiv Arsenala.

Obe ekipe sada imaju odličnu situaciju i sve u svojim rukama. Odgovarali su im i rezultati ostalih ekipa, pobeda Dinama u Bernu protiv Jang Bojsa je obradovala Grobare, dok je isto bilo i sa trijumfom Kelna nad BATE-om za Delije.

I Zvezda i Partizan sada su na drugom mestu u svojim grupama i oba tima imaju po pet bodova.

>>> Žalimo za Vujadinovom prečkom: Milojević nahvalio igrače, ali ostao misteriozan zbog Kangine reakcije posle izmene!

>>> Tošić presrećan, Tavamba zahvalan Ožegoviću: Posle ove pobede sezona će krenuti u boljem pravcu (VIDEO)

Foto: A. Nalbantjan

PARTIZAN

Grupa B:

Tabela:

Dinamo Kijev 10, Partizan 5, Jang Bojs 3, Skenderbeg 2.

Preostale utakmice:

5. kolo:

Partizan - Jang Bojs 23. novembar

Skenderbeg - Dinamo Kijev 23. novembar

6. kolo:

Dinamo Kijev - Partizan 7. decebmar

Jang Bojs - Skenderbeg  7. decembar

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Sada Partizan ima sve u svojim rukama. Ima 5 bodova dva kola pre kraja, dva više od Jang Bojsa, a tri više od Skenderbega. U narednom kolu dočekuje Jang Bojs na svom trerenu i ukoliko pobedi, obezbediće nokaut fazu i proleće u Evropi. Ukoliko trijumfuje, biće nedostižan i za Švajcarce i za Albance.

Crno-belima bi odgovaralo i da se nadaju da bi Skenderbeg mogao da napravi problem Dinamu iz Kijeva, pa da u slučaju trijumfa nad Jang Bojsom u poslednjem kolu ima priliku i za 1. mesto u grupi u direktnom duelu sa Kijevljanima.

ZVEZDA

Foto: Tajnug/AP

GRUPA H

Tabela:

Arsenal 10, Zvezda 5, BATE Borisov 4, Keln 3

5. kolo:

BATE - Zvezda 23. novembar

Keln - Arsenal 23. novembar

6. kolo:

Zvezda - Keln 7. decembar

Arsenal -BATE 7. decembar

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, u odličnoj poziciji je i Zvezda, koja doduše igra na gostovanju BATE Borisovu u narednom meču. Zvezda je sada ponovo na 2. mestu sa 5 bodova. Ima jedan bod više od BATE-a i ukoliko ga savlada u narednom kolu, eliminisaće ga iz dalje trke za nokaut fazu, jer će pred poslednje kolo imati 4 boda više.

Za direktan plasman posle 5. kola, osim pobede nad BATE-om, Zvezdi je potrebno i da Keln ne pobedi Arsenal na svom terenu, da bi u Beograd u poslednje kolo došao bez šansi da pretekne crveno-bele.

Ukoliko bi Zvezda odigrala nerešeno u Belorusiji, ponovo bi imala sve u svojim rukama i pobedom nad Kelnom u poslednjem kolu plasirala bi se u nokaut fazu i osigurala bi proleće u Evropi, u zavisnosti od ishoda utakmica Keln - Arsenal i BATE - Keln

Poraz bi značajno iskomplikovao situaciju, jer bi onda morala da pobedi Keln u poslednjem kolu, ali i da se nada da će Arsenal da pobedi BATE u poslednjem kolu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    3. novembar 2017 | 08:19

    Neverovatan sklop uma....Arsenal izadje bez ijednog startera, odigra kako odigra....a cigani se dizu kao da su osvojili ligu sampiona kao i Telegraf koji ih hvali kao da su Totenhem koji je razvalio Reala....na zalost poredka na kraju ce biti> 1. Arsenal 2. Keln posto ce da pobedi i Zvezdu i Arsenala 3 C.Z. 4. Bata Borisov al Keln sigurno ide dalje, zivi bili pa videli ima da naruzi gane na sred Rajka Mitica tri razlike.

  • Partizan je Evropa

    3. novembar 2017 | 08:41

    Samo Partizan ide dalje.Drzavni projekat ne moze a nem ni igru za evropu.Ekipa koja iskljucivo zivi od sudijsek pomoci i ne zasluzuje da vidi evropu.Njihova grnica je surdulica i sabac.Arsen izveo4 ekipu / nijedan starter / i ruga se sa zvezdom..zamislite Ceh sjedi na klupi i ismijava se ponosu srbije hahaha idite pokute se usima..Partizan Proljece Evropa

  • Franjevci

    3. novembar 2017 | 08:10

    Zvezda gubi obe sledeće lagano. Partizan ide dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA