Dinamo nebitan? Partizan mora da ide na pobedu, za to postoje dva velika razloga!

Partizan je već u drugoj fazi, ali ne sme da smanji apetite ako želi da napravi još bolji korak

  • 21

Crno-beli su napravili veliki potez pobedivši Jang Bojs, ali može napraviti još veći ako zauzme prvo mesto u grupi.

Partizan gostuje u četvrtak od 19 časova Dinamu, koji ima 10 bodova u grupi B, crno-beli su na osam posle dve uzastopne pobede.

Zaboleo je crno-bele poraz u Humskoj upravo od Dinama, bilo je 2:3, pošto je ispuštena prednost od dva gola, ali bi vreme za naplatu moglo da dođe u Kijevu.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Dinamo ima kadrovske probleme, zbog povreda neće igrati Domagoj Vida i Dijumersi Mbokani, koji su nosioci defanzivne i napadačke linije tima. Očekuje se da igraju Kadar i Kačeridi u odbrani, u napadu će Moraeš ili Besjedin biti opcija, što nisu imena od kojih bi klub iz Humske trebalo da strahuje.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Štaviše, o tome svedoči i prvi meč, odnosno igra sve do trenutka kada je Ognjen Ožegović napravio nepotrebni kobni penal. Pri slobodnom udarcu je nehotice igrao rukom pri 2:0, a gol iz šokantnog prekida je potpuno "presekao" crno-bele, što je Dinamo umeo da kazni.

Pored Mbokanija i Vide, Dinamo ne računa na Burdu i Sidorčuka, dok je Partizan bez Kosovića i Saše Ilića, koji nije otputovao u Kijev.

Foto: Tanjug/AP

Ostali su spremni i naoštreni, a dodatni motiv treba da predstavlja i rasplet u Ligi šampiona. Osluškivali su se rezultati i među nosiocima će biti pakleni rivali - Atletiko Madrid, Sporting, Viljareal, Milan, Arsenal, Red Bul Salcburg, Lacio i CSKA.

Sa druge strane su sigurni Nica i Seltik, a od timova koji su prošli dalje, ne zna se još gde će Braga, Atalanta, Lion, Steaua, Viktorija, Estersund, Zenit i Sosijedad.

Preostalo je da se razreše dileme u grupama od E do H u Ligi šampiona. U Ligu Evrope će najverovatnije Sevilja/Spartak Moskva, Šahtjor/Napoli, Porto/RB Lajpcig, Dortmund/APOEL, ali ako favoriti opravdaju uloge, jasno je da će mnogo bolje šanse Partizan imati ako završi u polovini nosilaca!

Uz Stojkovića na nivou, iskustvo Tošića, snagu Tavambe i želju Ožegovića da se iskupi za kiks iz prvog meča, ništa nije nemoguće.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA