Nemački mediji najavljuju pakao na Marakani: Keln gori u grotlu agresivnih navijača, ne želimo da citiramo šta su nam pevali fudbaleri Zvezde! (VIDEO) (FOTO)

Nemci svesni da će faktor navijača Zvezde i grotla Marakane biti značajan na utakmici protiv Zvezde

  • 17
Foto: A. Nalbantjan

Utakmica Crvene zvezde i Kelna pomno izaziva veliko interesovanje i u Nemačkoj. Duel na Marakani, koji je zakazan za 21.05 daće odgovor na to ko će obezbediti proleće u Evropi. Zvezda na to čeka 25 godina, Keln 28, pa je logično da su tenzije dodatno povećane pred utakmicu decenije za oba kluba.

>>> Boaći pred transferom karijere ako opet razbije Keln: Na stolu ponuda iz Premijer lige od 8 miliona €, predstavnici kluba već na Marakani!

Mediji u Nemačkoj pišu o Delijama i atmosferi koju prave na ''evropskoj Marakani''.

- Keln mora da bude oprezan da ne izgori - počinje tekst novinar uglednog Bilda u najavi utakmice.

Printskrin: bild.de

- Vruće, vrelo, Beograd! Keln očekuje fudbalski pakao na srpskom kotlu ''Rajko Mitić'' pred 55.000 gledalaca, koji se takođe zove Marakana. Neverovatno vrela atmosfera! Navijači Zvezde su poznati po njihovoj agresivnoj podršci. Stadion je nekada mogao da primi 110.000 gledalaca, zbog čega mu je i dat nadimak Marakana - nastavlja novinar Bilda, koji se osvrnuo i na haos koji je trenutno u nemačkom klubu nakon smene trenera, kao i brojnih povređenih igrača, zbog kojih je klub došao sa svega 16 igrača u Beograd, od čega su dvojica golmani, a trojica priključena iz omladinskog pogona.

- Ovo je prva utakmica od otpuštanja Petera Štegera i debi Štefana Rutenbeka. Danas ćemo videti kako se tim nosi sa haosom iz prethodnih nedelja i sramnim otpuštanjem Štegera. S pobedom Keln bar donekle može da zaboravi na haos, bar do bitnog meča u nedelju protiv Frajburga. Ali, samo ako Keln preživi pakao Beograda - bez opekotina - piše Bild.

>>> Navijači Kelna zauzeli Beograd još u sredu: Obeležili su teritoriju kod Pobednika i sve ih je više! (FOTO)

>>> Problem za navijače Kelna u Beogradu: Nisu hteli da im iznajme autobuse, zaključavaju ih na Marakani!

Lokalni list Kelna takođe ističe navijače Zvezde kao bitan faktor utakmice, ali podsećaju i da su već protiv Radnika iz Surdulice horski pevali uvredljivu pesmu na račun Kelna zajedno sa fudbalerima i ističu da te reči ne žele da citiraju u svom listu.

Printskrin: Ksta.de

- Uvod u to kakva atmosfera čeka Keln od 21.05 mogli smo da vidimo na poslednjoj utakmici Zvezde u prvenstvu na stadionu Rajko Mitić. Nakon što su pobedili sa 5:0 Radnik iz Surdulice, navijači su pred čitavim timom horski počeli pesmu protiv Kelna, koju ne želimo da citiramo.

- Sagrađena 1963. godine, popularno nazvana Marakana, biće rasprodata za 51.100 navijača. A to nije broj nezainteresovanih navijača Zvezde, već se mogu smatrati fanaticima. Navijaće za svoj tim sa tolikom strašću i glasno da je to retkost - opisuje novinar lista Kelner Štat Unciger.

I Keln će na ovoj utakmici imati veliku podršku, najveću koja je ikada viđena na Marakani za jedan protivnički tim. Ovaj list navodi da se očekuje 5.300 navijača Kelna. Veliki broj njih stigao je u Beograd i dan ranije, dok je glavna ultras grupa pristigla u ranim jutarnjim časovima.

Upravo oni važe i za najzagriženije i jedne od najopasnijih navijačkih grupa u Nemačkoj, a više o navijačima koje zovu ''Divlje horde'' pogledajte u priloženom videu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazziale

    7. decembar 2017 | 12:49

    Tacan rezultat 1:0

  • Euroean and World from 1991 Red Star

    7. decembar 2017 | 12:25

    Jel pise nesto o "nadaleko poznatom" Lavoru ?

  • Ona

    7. decembar 2017 | 12:24

    Ssmo mi njih da pobedjujemo. Boze pomozi u svim sportovima srpskim igracima pa i nama navijacima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA