Legendarni Kaka se oprostio od fudbala: Kako je dobio nadimak, zašto je toliko pobožan i sve što niste znali o brazilskom mađioničaru (VIDEO) (FOTO)

Jedan od najboljih fudbalera u 21. veku otišao je u prenziju i okačio kopačke o klin

  • 6
Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

Jedan od najboljih fudbalera u 21. veku, Brazilac Rikardo Kaka, rekao je zbogom fudbalu! Bivši osvajač Svetskog prvenstva, Lige šampiona, kao i Zlatne lopte za najboljeg igrača sveta, Rikardo Isekson dos Santos Leite, ili jednostavnije Kaka, odlučio je sa 35. godina da okači kopačke o klin.

Ovakva njegova odluka se naslućivala još u oktobru, kada se oprostio od Orlanda. Ipak, pominjalo se da bi mogao da završi karijeru u Milanu, gde bi mogao da igra do kraja ove sezone, nakon što bi dobio direktorsku fotelju na San Siru.

Foto: AP/Tanjug

Ipak, od toga neće biti ništa, a sam Kaka je porukom na Instagramu potvrdio da je završio karijeru.

- Oče, bilo je to više nego što sam mogao da zamislim. Sada sam spreman za novo putovanje. U ime Isusa, Amin - napisao je Kaka, koji je poznat kao jedan od njpobožnijih igrača i svaki gol je posvećivao Bogu.

 
A post shared by Kaká (@kaka) on

Tokom karijere je igrao za Sao Paulo, Milan, Real Madrid i Orlando Siti, koji mu je bio poslednji klub u karijeri.

Nju je počeo još 2001. godine u Sao Paulu, gde se vratio i 2014. godine. Najbolji period njegove karijere vezan je za Milan, u kome je igrao od 2003. do 2009. godine i gde je postao živa legenda kluba. U Milanu je osvojio Ligu šampiona, dva Skudeta i Svetsko klupsko prvenstvo.

Posle San Sira otišao je u Real za 65 miliona evra, kada je Florentino Perez odlučio da pravi nove Galaktikose. U Realu je znao da bljesne, ali nije bio na nivou iz Milana, gde se vratio 2013. godine. Tada je i definitivno bilo jasno da mu je karijera u ozbiljnom padu.

Vratio se u matični Sao Paulo u julu 2014, da bi samo šest meseci kasnije otišao u Orlando Siti i tamo je bio jedan od najboljih igrača MLS lige i značajno uticao na rast popularnosti fudbala u Americi.

Sa Brazilom je 2002. godine osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu.

ČINJENICE KOJE MOŽDA NISTE ZNALI O KAKI:

Foto: Tanjug/AP
Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Za nadimak Kaka, zaslužan je njegov mlađi brat Digao, koji je takođe bio fudbaler i svojevremeno je igrao za Milan takođe. On nije umeo da izgovori Rikardo, pa ga je često zvao Kaka, i to je ostao njegov nadimak tokom čitavog života i proslavio ga je tokom karijere.

Kada je imao 18. godina, Kaka je doživeo ozbiljnu povredu kičme, koju je polomio na bazenu. Postojala je mogućnost da ostane paralizovan, a Kaka ističe da je Bog tog dana njemu spasio život i bio mu je zahvalan čitavog života i nakon toga je postao izuzetno pobožan, iako je to bio i ranije.

 
A post shared by CAROLINE (@cacelico) on

Kaka je 2005. godine oženio svoju ljubav iz detinjstva Karolinu Seliko, sa kojom je dobio sina Luku i ćerku Izabelu. Ipak, razveli su se 2015. godine, da bi krajem 2016. godine Kaka potvrdio da je u vezi sa Karolinom Dijas, brazilskom manekenkom.

 
A post shared by Carol Dias (@icaroldias) on

 
A post shared by Carol Dias (@icaroldias) on

Izuzetno je pobožan od 12. godine, što je i sam rekao u jednom intervjuu: ''Saznao sam da je vera ta koja odlučuje da li će se nešto desiti ili ne'' - rekao je tada Kaka. On je inače pripadnik Evangelističke katoličke crkve i u svakoj proslavi gola često je pokazivao dva prsta ka nebu, zahvaljujući Bogu na tome. Takođe, često je nosio i majice ispod dresa na kojima je pisalo ''Pripadam Isusu''.

Tokom čitave karijere odigrao je 529 utakmica na klupskom nivou i postigao 161 gol u svim takmičenjima, a imao je i 128 asistencija. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 92 utakmice i postigao 29 golova.

Pogledajte neke od najboljih golova i poteza u Kakinoj karijeri:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA