DEVET OZBILJNIH GREHOVA REALA: Zbog ovoga su se Madriđani još u decembru oprostili od titule!

Od dva trofeja pred početak nove sezone do velikog bodovnog zaostatka na polovini šampionata

  • 3

Da Real Madrid ne liči na ekipu koja je, ne tako davno, dominantno osvojila "sve što se osvojiti može" vidljivo je golim okom. Rezultati nedostojni veličine, renomea, pa i igračkog kadra, pokrenuli su brojne spekulacije.

Od nezadovoljstva Kristijana Ronalda (već obavestio Junajtde da želi da se vrati), preko navodnih ucena, sukoba u svlačionici do odlaska Zinedina Zidana, lepeza je preširoka čak i za standarde "kraljevića".

>>> OSEĆAM SE PREVARENO: Ronaldo odlazi iz Reala, jer Perez nije ispunio obećanje! Već je kontaktirao budući klub (FOTO)

Ne samo da Madriđani zaostaju 19 bodova za vodećom Barselonom, Real u leđa gleda i Valensiji i gradskom rivalu Atletiku, a ono što brine navijače "Los blankosa" je što rešenje nema na vidiku.

Poraz od Viljareala je produbio krizu, što je navelo španske medije na podrobniju analizu "problema" Real Madrida. Konkretno, "AS" se kroz devet ključnih tačaka pozabavio neuspesima od početka nove sezone.

Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

1. Izgubljeni bodovi na Bernabeu: Ako bi se računali samo bodovi osvojeni na domaćem terenu Real bi bio na šestom mestu Primere, budući da je na 10 utakmica trijumfovao u pet navrata, dva puta odigrao nerešeno i pretrpeo tri poraza. Pobede Barselone i Viljareala na Bernabeu su prva dva vezana neuspeha Reala na svom terenu još od maja 2009. godine.

2. Golgeterski "post": Nikada u istoriji La Lige najbolji strelac Real Madrida nije imao samo četiri gola na svom kontu nakon 18 prvenstvenih utakmica. Ronaldo, Bejl, Isko i Marko Asensio su se po četiri puta upisivali u strelce, što je svakako premalo za igrače koji bi morali da predstavljaju najveću opasnost po protivnički gol, a posebna tema je učinak Karima Benzema koji je postigao samo dva ligaška pogotka ove sezone.

Kristijano Ronaldo koji je propustio prva četiri meča zbog kazne, prošle sezone u ovom periodu je postigao 12 golova uz dva het-trika.

Foto: Tanjug/AP

3. Bejlova povreda: Real je morao da se suoči sa činjenicom da će jedan deo sezone igrati bez važnog igrača u Zidanovoj koncepciji - Gereta Bejla. Velšanin je propustio devet utakmica, započeo je osam, a pet puta je bio zamenjen. I pored toga, Bejl je uspeo da postigne četiri gola.

4. Marselov umor: Fizička istrošenost fantastičnog Brazilca je očigledna, a nespremnost mladog Tea Ernandeza da dostojno zameni Marsela prouzrokuje previše minuta za levonogog beka.

Protiv Viljareala nije doneo uobičajenu dinamičnost u napadu, dok je u odbrani imao određene propuste.

Foto: AP/Tanjug

5. Zidan ne reaguje: Trener Reala se i dalje drži iste ideje, iako postoje igrači koji su "zatajili", poput Marsela, Krosa, Modrića ili Benzeme oni i dalje čvrsto drže svoje pozicije. 

Zidan je već rekao "ne" mogućnosti da se dovede napadač u letnjem prelaznom roku i sada plaća cenu takve odluke, a po svemu sudeći Real neće izlaziti ni na januarsku fudbalsku "pijacu".

Takođe, dosta se raspravlja i o kašnjenju sa izmenama tokom mečeva, obzirom da francuski stručnjak najraniji vrši izmene u 70. minutu.

6. Slab uticaj rezervista: Teo Enrandez (713 minuta), Valjeho (449), Markos Ljorente (528), Sebaljos (533) i Borha Majoral (527) koji su prekomandovani iz B tima, nisu upisali minute u ligi, već samo u Kup takmičenju, što je velika razlika u odnosu na njihove prethodnike Koentraa, Pepea, Rodrigeza i Morate.

7. Dramatične završnice: Prošle godine Real Madrid se specijalizovao za pogotke i pobede u završnicama mečeva , što ove sezone nikako nije slučaj. Štaviše, ta vrsta statistike se okrenula protiv Madriđana. U porazu od Viljareala Real je primio gol u 87. minutu, a osim toga u ligi nije zatresao protivničku mrežu posle 85. minuta.

8. El Klasiko: Barselona je lako izašla na kraj sa Realom i slavila reultatom 3:0. Više od samog rezulata, navijače je zabrinula Zidanova odluka da izostavi Iska i "gurne" u igru Matea Kovačića koji je trebalo da striktno markira Mesija, što je bila pogrešna odluka.

9. Superkup: Real Madrid je u Superkupu Evrope pobedio Mančester junajted, da bi u dvomeču u španskom Superkupu protiv Barselone impresivno osvojio trofej. Čini se da je ceo predsezonski rad bio usredsređen na ta dva trofeja, ali sada "trpe" zbog napornog početka sezone i forme koju je bilo nemoguće održati na najvišem nivou.

Ne može se izvući jasan zaključak kakav nastavak sezone očekuje Real, ali je poznato da su Madriđani odložili utakmicu protiv Leganesa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    15. januar 2018 | 22:41

    Prezasicenje!!! Ista ekipa igra vec par sezona, osvojila dve Lige sampiona za redom! Oni vise nemaju motiva da jedu zajedno a ne da ograju fudbal!

  • Oblačić

    21. januar 2018 | 21:08

    10. Ronaldo je i dalje u klubu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA