Zašto vrhunski sportisti sve više veruju nadrilekarima umesto doktorima klasične medicine?

Povreda Ričmonda Boaćija ponovo je uzburkala duhove prošlosti i vratila na scenu čuvenu Dr Marijanu koja je lečila vrhunske svetske fudbalere melemima

  • 14

Vrhunski svetski sportisti, posebno fudbaleri, sve češće nakon povreda traže pomoć od nadrilekara, a ne od zvanične medicine.

Poslednji slučaj je Ričmond Boaći, fudbaler Zvezde koji je za povredu lista desne noge zatražio pomoć Dr Marijane Kovačević.

>>> Samo se čulo KRC: Jeziva povreda fudbalera Čukaričkog, iznet na nosilima, hitno prebačen u bolnicu! (FOTO)

Zanimljivo je da ona nije lekar, već farmaceut, koji prepisuje razne meleme i kreme za oporavak. Međutim, izvesno je da njena terapija daje rezultate, samo je pitanje da li na duže staze.

>>> UKLETI STADION NA BANJICI: Nezapamćena situacija na meču Rad - Partizan, četiri igrača doživela istu povredu! (FOTO)

Sportsti se često odlučuju da odlaze kod nje ili kod Milisava Nikolića, ili pak drugih prirodnih lekara, jer žele da izbegnu operaciju. Tako pokušavaju da još malo izvuku od karijere dok se povreda ne vrati ili ponovo desi neka nova.

Marijanin metod lečenja je opšteprihvaćen i u Evropi odakle su u njenu ordinaciju poslednjih godina dolazili srpski fudbaleri Dejan Stanković, Bane Ivanović, Saša Ilić, Marko Pantelić, Jagoš Vuković,  kao i svetski poznati fudbaleri (Robin Van Persi, Džerard i Dijego Košta, Da Silva itd su samo neki od njih). Van Persi je čak dolazi u Beograd u više navrata i odlazio zalečeni u većini slučajeva posle tretmana.

Foto: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Mnogi su sporili njen način rada, ali joj niko ne može osporiti rezultate koje postiže.

Na njenom sajtu detaljno je i opisano na koji način pribegava terapiji i u kom vremenskom roku ona daje rezultate.

- Proces regeneracije povređenog muskularnog tkiva odvija se neinzvanzivno po pacijenta, bez ikakvih kontraindikacija i alergijskih reakcija. Posle terapije, rezultati na doping testu su negativni na prisustvo zabranjenih supstanci u krvi i urinu.

Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

- Posle tretmana u trajanju od jednog do sedam dana, mišićno tkivo je poptuno regenerisano, što se može proveriti snimkom magnetne rezonance ili ultrazvukom. Posle završetka lečenja, istog dana je spreman za normalan trening - garantuje uspeh u lečenju Marijana.

Osim doktorke Marijane, još jedan lekar prirodne medicine DR Milisav Nikolić takođe leči svetske sportiste neinvazivnim metodama. On je takođe radio sa najboljim svetskim sportistima.

- Dugo sam igrao povređen, a samo nekoliko dana primene programa oporavka dr Milisava Nikolića, učinilo je da budem potpuno spreman - rekao je Miralem Sulejmani tadašnji igrač Benfike iz Lisabona.

Foto: Tajnug/AP

Fudbaler Real Madrida Luka Modrić takođe je imao dobra iskustva

- Primenom programa oporavka dr Milisava Nikolića otklonio sam zdravstveni problem i dobio više energije - rekao je Modrić.

Osim njih Dr Milisav je lečio i Peđu Mijatovića.

Inače, Dr Milisav Nikolić je završio Fakultet za fizičko vaspitanje, diplomirao na medicini sporta i doktorirao na Fakultetu za prirodnu medicinu. Profesor je na Institutu za prirodnu medicinu, SAD. Za svoj rad na polju medicine dobio je nagradu "Rudolf Virhof" Evropske akademije nauka (Europäische Akademie der Naturwissenschaften).

Nosilac je crnog pojasa u karateu sedmi dan. Prvi je selektor fudo kan reprezentacije Jugoslavije. Osvajač je evropskog prvenstva i svetskog kupa. Bio je trener nemačke reprezentacije u karateu.

VIDEO: Ovako treniraju i izbegavaju povrede fudbaleri Crvene zvezde

Milisav Nikolić tvrdi na svom sajtu da se sve povrede mogu lečiti bez operacija:

- Praksa je pokazala da se skoro sve sportske povrede mogu rešiti neoperativnim putem, uključujući i one najteže – problemi sa kičmom (diskus hernija), pokidani ukršteni ligamenti, pokidana Ahilova tetiva i dr. Jedino se neoperativnim putem ove i druge povrede mogu sanirati sa 100% uspeha.

- Svaka operacija je šok za organizam i može se primeniti samo u slučajevima traumatoloških povreda, a takve povrede se skoro nikad ne dešavaju u sportu (takve povrede se dešavaju u teškim saobraćaj­nim nesrećama).

- Nekada ljudi imaju problem sa kičmom, a da toga nisu svesni. Uzrok ovakvih problema mogu biti: padovi, veliko opterećenje, loš oporavak itd. Adekvatnom terapijom (restartom kičme) inervacija mišića i svih organa se dovodi u pravilnu funkciju.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pepe

    2. februar 2018 | 16:26

    Zasto zato sto te lekar gleda kao objekat dok te ovaj drugi saslusa I gleda ko coveka pa iako mozda laze bar si dobio neku utehu

  • Milan

    2. februar 2018 | 15:46

    Zasto niste pomenuli Djokovica i njegovog vraca zbog kojeg je morao na operaciju?

  • Ja...RS

    2. februar 2018 | 15:49

    Posto je farmaceut po meni nije nadriljekar jer svi farmaceuti su u skoli ucili kako se prave lijekovi a potvrdilo se da joj to ide od ruke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA