≫ 

Šta smo naučili o Zvezdi na njenom Evropskom putu? Nedostaje iskustvo, odbrana može da dobije meč, ali napad donosi prolaz dalje! (VIDEO)

Crveno-beli imali veoma uspešnu epizodu u Evropi

  • 15

Fudbaleri Crvene zvezde su odigrali 16 utakmica u Evropi ove sezone i ostvarili učinak od sedam pobeda, pet nerešenih i 4 poraza. Ostao je žal za prolaskom u osminu finala Lige Evrope, jer je bila dobra prilika, ali niko u Zvezdi, pa ni navijači ne treba da budu nezadovoljni ostvarenim rezultatom.

>>> Zvezdaši budite ponosni, nastavljamo borbu: Legenda Zvezde Dragan Džajić ima jasnu poruku za crveno - bele

Zvezda je jedini tim koji je iz prvog kola kvalfikacija stigao do najpre grupne faze, a onda i do eliminacione faze Lige Evrope. Zvezda je prikazala visok nivo igre, niko je nije nadigrao i ubedljivo pobedio, a možda je nedostajalo samo malo evropskog iskustva pa da se ode još korak ili dva dalje.

VIDEO: Delije bodrile Zvezdu i posle meča sa CSKA

PSIHOLOGIJA JAČA STRANA

Realno, ovi igrači, osim nekolicine stariji, nisu imali prilike da često da igraju ovakve mečeve i nema sumnje da će im iskustvo iz ove sezone značiti. Ipak, prikazali su visok nivo psihološke stabilnosti u teškim utakmicama, što je zasluga pripreme stučnog štaba. Takođe, nisu padali ni pred Arsenalom ni pred Kelnom, koji je doduše imao katastrofalan učinal. To samopuzdanje im je i donelo priliku da se nadigravaju sa svima do kraja.

U svakom slučaju Zvezda je lepo reprezentovala srpski fudbal u Evropi i ovo treba da bude zamajac za narednu sezonu.

Foto: crvenazvezdafk.com

ODBRANA JE JAČALA IZ MEČA U MEČ

Zvezda je na 16 utakmica primila 11 golova, i to čak 8 u kvalifikacijama, što znači da je u grupnoj fazi i šesnaestini finala primila samo tri ( Arsenal 1, Bate Borisov 1 i CSKA 1) što govori o nivou odbrane crveno-belih u ovom takmičenju koji je rastao iz meča u meč.

Standardne igre Savića, Stojkovića, Le Taleka Rodića donele su grantinu odbranu crveno-belima, koju ni veliki Arsenal nije mogao da lako probije (Iz dvomeča dali samo jedna gol)

Vezni red sa kapitenom Donaldom, Srnićem, Radonjiće, i Krstičićem je fenomenalno spajao odbranu i napda i prenosi formaciju ka napadu i Boaćiju i Pešiću.

Foto: Tanjug/AP

NAPAD MORA DA BUDE EFIKASNIJI

Stiče se utisak da bi Zvezda mnogo bolje prošla da je imala raspoloženiji napad, ali kao što kaže stara košarkaška poslovica "Odbrana donosi pobede, napad privlači publiku"

Nedostajao je povređeni Boaći, Pešić je generalno podbacio na evropskom nivou i to krunisao fatalnim promašajem, pa se put Zvezde u Evropi nije nastavio. Ali, ko zna zašto je ovo dobro, za neke sledeće utakmice sigurno će biti pouka.

Što se samog napada tiče Zvezda je dala 17 golova na 16 utakmica, što i nije neki poseban učinak, jer je naviše davala protiv slabijih timova u kvalifikacijama Florijane i Irtiša ( ukupno 9) pa protiv Sparte i Krasnodara (6) Dok je u grupnoj fazi i šesnestini finala, na ukupno 8 mečeva dala samo 2 gola što može da bude i dobar pokazatalje za ubuduće.

Nedostajao je i dalekometni udar, jer je uz veliko pokrivanje Pešića neko drugi morao da preuzme ulogu šutera, a to je u kvalifikacijama bio Gelor Kanga, koji je otišao u Spartu iz Praga.

VIDEO: Pešić sa suzama u očima daje izjavu posle CSKA

ŠTA DALJE?

Ostala je borba na domaćem frontu za dva trofeja Kup i nacionalno prvenstvo koje je mnogo bitnije. Zvezda bi trebalo da pokuša da osvoji titulu pa da na leto igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Zato je jako bitno da se napravi analiza i da se donese odluka da se ovaj tim sačuva do leta. Otišao je Kanga, uskoro će Boaći, ali ostali bi trebalo da ostanu i da probaju da napadu LŠ.

VIDEO: Ruski novinari hteli da se slikaju sa Milojevićem

Učinak Zvezde u Ligi Evrope

Kvalifikacije

1. Kolo:

Zvezda - Florijana 3:0,  3:3

2. kolo:

Irtiš - Zvezda 1:1 - 2:0

3. kolo:

Zvezda - Sparta 2:0. 0:1

Plej - of

Krasnodar - Zvezda 3:2. 2:1

Liga Evrope:

1. kolo: Zvezda - Bate 1:1

2. kolo: Keln - Zvezda 0:1

3. kolo: Crvena zvezda - Arsenal 0:1

4. kolo: Arsenal - Crvena zvezda 0:0

5. kolo: Bate Borisov - Crvena zvezda 0:0

6. kolo: Crvena zvezda - Keln 1:0

Šesnaestina finala:

Crvena zvezda - CSKA 0:0

CSKA - Crvena zvezda 1:0

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    22. februar 2018 | 16:31

    Momci, hvala vam za sve! Ja sam prezadovoljan ucinkom u sezoni 2017./2018. Sada bih pristao da narednih 10 godina bude isto ovako! Zvezda zauvek!

  • Hambalaahambalaa

    22. februar 2018 | 15:28

    Jedino lose u ovom timu je napad, prosto ne znam sto umesto Pesica prilikyu nije dobio mali Joveljic, tacno je da je mlad, ali Pesic gotovo nikakav ucinak nije imao i retke sanse koje je imao promasio je. Realno on nije vrhunski napadac, ni blizu, davao je golove samo protiv slabih superligaskih timova i to je sve od nje. Stvarno bez ikakve mrznje prema njemu, decko jednostavno nema taj kvalitet, jer na svakom jacem mecu nije uradio ama bas nista. Ben pokazao klasu, fenomenalan igrac. Sve u svemu, Zvezda ove sezone odigrala iznad svakog ocekivanja, momcima svaka cast i srecno u buducnosti!

  • Giks

    22. februar 2018 | 15:14

    Trener je kriv za poraz. Ako igracu od kog se ocekuje da da gol ne ide utakmica onda se menja igrac na vreme. Ne vrse se izmene 3 minuta pred kraj utakmice. To se radi kada se cuva rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA