≫ 

Obogatio se preko noći u Rusiji i stao uz rame Putinu, sad maše pištoljem na stadionu PAOK-a: Sve o kontroverznom vlasniku grčkog kluba!

Evropa je šokirana predsednikom PAOK-a koji se sa pištoljem za pojasom bahatio na terenu, ali kada se pogleda njegova biografija, jasno je odakle tolika osionost

  • 13

Ivan Ignjatijevič Savidis obišao je danas fudbalsku Evropu sa jezivim prizorom pištolja za pojasom, pošto je u funkciji prvog čoveka PAOK-a  rešio da sam deli pravdu na terenu.

Ko nije stigao da isprati šta se dogodilo, napomenućemo samo da je PAOK-u poništen gol u 90. minutu protiv AEK-a, u jeku borbe za titulu, kada je Savidis sa četvoricom pripadnika obezbeđenja uleteo na teren da se obračuna sa rivalima i sudijom.

Pozadina ovakvog ponašanja leži u prevelikom osećaju moći, koji je kod grčko-ruskog biznismena stvoren još dok je bio deo Ruskog parlamenta i čovek blizak Vladimiru Putinu.

Posle službe u Sovjetskoj armiji, Savidis je diplomirao na  ekonomiji Rostovskog univerziteta, a tokom mutnih 1990-ih bio je zaposlen na nekoliko pozicija kao običan radnik "Don State Tobacco" fabrike, koja je 1992. privatizovana i preimenovana u CJSC Donskoj Tabak. On je tada volšebno preimenovan u generalnog direktora, a sada je sa suprugom Kjiriaki formalno prvi deoničar, inače najveće kompanije duvanske industrije u Rusiji.

Između 2002. i 2005. godine, Savidis je bio predsednik FK Rostov, fudbalom se zabavljao i kao direktor FK SKA Rostov na Donu, da bi u avgustu 2012. postao vlasnik PAOK-a, uz dolazak na Forbsovu listu najbogatijih ljudi na svetu.

>>>Svet šokiran pokazivanjem pištolja vlasnika PAOK-a, a nemaju pojma da je Arkan nosio po dva na utakmici!

Glatko je isplatio sve klupske dugove u iznosu od skoro 11 miliona evra, zatim i rešio da napravi fudbalskog giganta od solunskog PAOK-a, koji je dugo u senci Olimpijakosa i Panatinaikosa, odnosno Atine.

Korak dalje napravio je kao 30. najbogatiji ruski biznismen u februaru 2013, tada je preuzeo vođenje Makedonija Palasa, jednog od najluksuznijih i najprestižnijih hotela u Grčkoj, koji je ugostio Vladimira Putina, Čaka Norisa, Fej Danavej, Katrin Denev, Kolina Ferela i mnoge druge značajne svetske ličnosti.

To je bio samo početak talasa, iste godine je kupio 82 odsto deonica SEKAP-a, grčke duvanske kompanije, u aprilu 2017. je kupio 48,6 odsto deonica Souroti fabrike mineralne vode, da bi sada došao do 70 odsto vlasništva.

Kupio je još 10 odsto Mega kanala i novina Etnos i Imerisija, zatim je u avgustu 2017. kupio E Kanal od biznismena Filiposa Vrijonijosa.

U političkom životu, bio je deo Zakonodavnog odbora Rostovske oblasti od 1998. do 2003, u državnoj Dumi je bio od 2003. kao deo Putinove partije do 2011. godine.

 
горькая ПРАВДА , которая ранит ;)A post shared by @ georgiss.s on

Služio je Putinu i kao deo Komiteta za međunarodne odnose, pa je jasno kako je gradio svoj uticaj, koristeći političku podlogu za jačanje na poslovnim planovima.

U fudbalu, tokom vođenja Rostova, imao je polovičan učinak i ocene navijača, 2003. je doživljen vrhunac finaom Kupa Rusije, gde je Spartak bio bolji sa 1:0. Grlato je Savidis najavljivao uspon kluba, ali se na tome završio, da bi u SKA bilo nešto drugačije.

 
Pontian madnessA post shared by @ georgiss.s on

Sa njim na čelu, SKA je dobio pravo da igra u najjačem rangu ruskog fudbala, ali je 2008. otišao zbog finansijskih problema. Takođe, pokušao je da napravi fuziju SKA i Rostova, novi klub bi bio finansiran iz regionalnog budžeta, ali je taj predlog odbijen - ipak nije imao toliku moć da i ovo sprovede u delo.

 
why so serious boss 😐A post shared by @ georgiss.s on

Veliki novac izdvaja za izgradnju i obnovu pravoslavnih hramova, radi na razvoju grčko-ruskih odnosa, 2013. je prvo dobio titulu počasnog građanina Grčke, a njegovi naslednici Jorgos i Nikos koriste svaku priliku da se raskošnim životom pohvale na društvenim mrežama.

Ruski oligarh je tako napravio sinu Jorgosu spektakularno venčanje sa devojkom Janom Kudjakovom u Solunu, na kom je bilo preko 600 gostiju.

Mnoge ličnosti iz ruskog šou biznisa su bile prisutne, političari, sportisti i muzičari, zatim bivši premijer Grčke Kostas Karamanlis, ministar odbrane Panos Kamenos, gradonačelnik Soluna Janis Butaris, Teodoros Zagorakis...

Što se PAOK-a tiče, klub je uzeo Kup 2017, u šampionatu se na titulu čeka od 1985. godine. PAOK je bio vicešampion 2013. i 2016, a sada se u klubu nadaju da će doći do toliko željenog trofeja.

Treneri su bili Hrvat Igor Tudor, Vladimir Ivić (osvajač Kupa), Aleksandar Stanojević i Razvan Lučesku, koji je sada aktuelan.

 
and noooowwww.. TOUMBA 🤘🤘🤘A post shared by @ georgiss.s on

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    12. mart 2018 | 15:56

    Nisam pristalica PAOK-a al verujem da je čoveku dozlogrdila nepravda ako je dotle došlo.Ulaže ogroman nivac u klub da dodje do cilja a neko se zajebava.

  • Ja..RS

    12. mart 2018 | 14:05

    Covjek je u pravu,mozete da mu pljunete pod prozor anti Rusi

  • Laky

    12. mart 2018 | 14:45

    Sve se cini samo da se spreci da PAOK bude prvak Grcke. Setite se 2013. i 2016. Oba puta je PAOK bio na domak titule, a tada stupaju na snagu sudije, savez, provokacije na sve nacine, a kad tribina odreaguje na nepravdu, onda kazne. Isproban scenario samo da se mezimce iz Pireja pogura do titule. Covek jednostavno nije izdrzao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA