≫ 

Svet šokiran pokazivanjem pištolja vlasnika PAOK-a, a nemaju pojma da je Arkan nosio po dva na utakmici!

Predsednik FK Obilića, Željko Ražnatović Arkan je svojevremeno u Zagrebu pokazao svoj arsenal jednom fudbaleru

  • 0

Predsednik PAOK-a Ivan Savidis šokirao je javnost na meču u nedelju, kada je posle sudijskog skandala, uleteo na teren sa pištoljem za pojasom. Stavidis je meč pratio pokraj aut linije, a posle odluke sudije da poništi gol njegove ekipe utrčao je na teren i hteo je da se obračuna sa sudijama i službenim licima. Jedan od fotoreportera čak je zabeležio i da je oko pojasa imao i pištolj.

>>> GOTOV SI! Gazda PAOK-a sa pištoljem jezivo pretio sudiji, arbitar posle dva sata priznao gol! (VIDEO)

VIDEO: Pogledajte kako je predsednik solunskog kluba uleteo na teren

Tako skandal u grčkom fudbalu, koje je defintivno poslednjih dana najinteresantnije na celom svetu zbog dešavanja, sada dobija novu epizodu. Međutim, Grci, a ostali deo evropske fudbalske javnosti nema pojma da je Jugoslavija bila preteča pokazivanja pištolja na utakmici.

>>> Obogatio se preko noći u Rusiji i stao uz rame Putinu, sad maše pištoljem na stadionu PAOK-a: Sve o kontroverznom vlasniku grčkog kluba!

Još daleke 1990. godine na meču Dinamo Zagreb - Crvena zvezda (13. maj 1990.) Željko Ražnatović Arkan je na meč došao sa dva pištolja za pojasom. Čak ga je i pokazao u tunelu igračima Dinama. Arkan je bio u delegaciji Zvezde, pa je imao pristup tunelu odakle izlaze igrači.

- U civilu sam izašao na teren za vreme zagrevanja i Bed Blu Bojsi su mi skandirali ime. To nikada neću zaboraviti. Trebalo je da budem gost pokojnom radijskom voditelju Tomiću i sećam se da sam u tunelu susreo Zvezdinu delegaciju u kojoj je bio i Željko Ražnatović Arkan.

Foto: Vican Vicanović / Privatna arhiva Jovana Milivojević

- Verujte, nije mi bilo prijatno kada nam je Arkan pokazao kako ispod sakoa za opasačem drži dva pištolja. Tu scenu nikada neću zaboraviti - rekao je nedavno bivši igrač Dinama Kujtim Šalja.

Tog dana je i došlo do onog obračuna navijača na Maksimiru, ali i sukoba sa policijom, ali Arkan se nije mešao u to, niti je vadio pištolje.

Prema tom, Ivan Stavidis je potpuno nezanimljiv jer je 28 godina ranije Arkan već patentirao foru sa pištoljem za pojasom. Štaviše, još jedan primer koliko je Arkan bio ispred ostalih predsednika klubova. Posle osam godina od pokazivanja pištolja na Maksimiru, Arkan je imao nameru da ubije predsednika UEFA Lenarta Johansona, a to je obelodanila emisija "Insajder"

Navodno, razlog je bio jer mu je prvi čovek UEFA zabranio da ide sa ekipom na gostovanje u Minhen na meč sa Bajernom.

- Da, čuo sam za to. Bio sam uznemiren od same pomisli da bi to moglo da se dogodi. Razgovarao sam sa bliskim ljudima i porodicom o tome šta da preduzmemo, ali, kada neko poremećenog uma hoće da vas ubije, malo šta može da se uradi. Naravno da sam se uplašio, ali šta možete da uradite kad neko ima nameru da vas ubije. Ništa nisam mogao da uradim kako bih sebe zaštitio. Ako je to bila i javna pretnja, mogu samo da pretpostavim da se vaša vlada pobrinula da to spreči - rekao je Johanson u ekskluzivnoj izjavi za „Insajder“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA