TOP 6 izmena koje su promenile tok fudbala u poslednjih 20 godina! Ušli su u igru, dali golove i doneli titule!

Potez Bena Jadera iz Sevilje koji je ušao u finišu meča sa Junajtedom i sa dva gola odveo tim u četvrtfinale Lige šampiona, samo je još jedan u nizu koji su obeležili fudbalsku istoriju

  • 6

Posle 0:0 u Sevilji, Žoze Murinjo trener Mančester Junajteda je previše taktizirao u revanšu i za to bio kažnjen porazom na "Old Trafordu" kojim je potpuno razočarao navijače. Ispadanje iz Lige šampiona nije toliko teško palo koliko dva gola koja su imala efekat šamara za Portugalca.

Postigao ih je džoker Sevilje Ben Jeder koji je ušao u i nokautirao "Đavole" za plasman Andalužana među osam najboljih timova u Evropi.

Međutim, u istoriji fudbala bilo je mnogo odlučujućih izmena koje su taktički povlačili treneri i koji su menjali tok istorije fudbala.

Ovde ćemo se podsetiti samo nekih, skorašnjih i onih ne tako skorašnjih izmena, koje

1. Mario Gece zamenio Miroslava Klosea pred kraj protiv Argentine, ovaj dao gol i donio svetsku titulu.

Na mundijalu u Brazilu 2014. u finalu su igrali Nemačka i Argentina. Pobednički gol postigao je Mario Gece u 113. minutu, a ušao je kao rezerva u 88. minutu umesto Klosea.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chitown

    15. mart 2018 | 14:14

    A siljo pesic protiv surdulice ??

  • realno

    15. mart 2018 | 15:41

    Najbitnije ste zaboravili...Dortmund-Juventus 96. godine čini mi se...Finale-75min ulazi Ricken za Dortmund i postiže posle 10 sekundi gol iz lob udarca sa 20-25metara...

  • Dex

    15. mart 2018 | 13:38

    A niste se setili Edera iz Portugala od pre dve god. u sred francuske protiv francuske?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA