≫ 

Branislav Ivanović se približio rekordu Dejana Stankovića!

Uprkos skidanju trake, iskusni defanzivac na putu da postane novi najdugovečniji igrač u nacionalnom timu - sve je na Krstajiću

  • 14

Vreme je za fudbal - dobar fudbal, da li je vreme i da se, posle svega, priča o rekordu - Banetovom rekordu.

Srpska reprezentacija je na novom početku sa novim selektorom Mladenom Krstajićem i još jednom novinom, Kolarovim kao kapitenom - bez trake na ruci ostao je Branislav Ivanović, ali to, valjda, ne mora toliko da ga brine, jer bi uskoro mogao da postane igrač sa najviše utakmica u nacionalnom dresu.

>>> Milivojević prokomentarisao smenu kapitena: U fudbalu nema demokratije, poštujem odluku selektora

Sve je na Krstajiću, on kroji Ivanovićevu sudbinu u reprezentaciji: marginalizovao je igrača Zenita kad ga je ražalovao, pa se javnost sada s pravom pita: da li će selektor, pošto je oduzeo traku eks kapitenu, spustiti rampu Banetu na putu ka rekordu koji je trenutno u vlasništvu Dejana Stankovića (103)?

Posle utakmice u Torinu protiv Maroka, gde je Srbija poražena sa 2:1, Bane Ivanović je korak bliže rekordu i sada je na dve utakmice od rekorda Dejana Stankovića, a fali mu jedna da se izjednači sa Savom Miloševićem.

>>> Fudbaleri Srbije nasmejani pred meč sa Marokom: Kako protiv selekcije koja je obeležila afričke kvalifikacije?

Foto: Twitter.com

Postojali su nagoveštaji da Ivanović neće početi utakmicu sa Marokancima, što je još jedan pokazatelj da ga Krstajić ne vidi kao jednog od glavnih protagonista ovog tima, ali s obzirom na to da se radi o meču u kojem je trebalo proveriti što više igrača, realno je bilo da i Bane u nekom trenutku dobije šansu sa klupe.

To se i desilo u 73. minutu, a od 78. je čak ponovo poneo kapitensku traku, kada je teren napustio Aleksandar Kolarov, a takođe na terenu nije bio ni njegov zamenik Nemanja Matić.

Narednu utakmicu Srbija igra za četiri dana u Londonu sa nigerijom, poslednju pred Mundijal, pa će i to biti šansa da Krstajić ispoštuje Baneta i približi ga Stankoviću, što bi, za igrača koji je dao toliko reprezentaciji, bila najveća moguća nagrada, zahvalnost mu, i njegova satisfakcija.

>>> Bane i Kolarov su i dalje najveći autoriteti u svlačionici, tako da se ništa ne menja: Srpski fudbaleri nemaju problem sa promenom kapitena!

Navijači to žele, želi to i Bane, želi li to i Krstajić, videćemo u nedelju, ali i na Svetskom prvenstvu, gde bi po svim parametrima, formi, iskustvu, kvalitetu, liderstvu, Ivanović morao da bude među glavnim adutima novog selektora, mada neka nas ne iznenadi i ako Baneta ne vidimo tamo.

Selektora koji nas je odveo u Rusiju smo oterali, da li ćemo tako i sa kapitenom?

Krstajić zna...

VIDEO: Reakcija Baneta Ivanovića na dan kada mu je saopšteno da više neće biti kapiten reprezentacije Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    23. mart 2018 | 17:22

    Gade mi se ovi iz FSS , zbog njih mnogi nece ni gledati reprezentaciju . Pa gde to ima otpustiti trenera koji nas je odveo na svetsko a dovesti nekoga ko nije vodio ni jedan klub usput platiti oteranog selektora sve uz premije ? Sad se ide i korak dalje posto im sve prolazi bez posledica , uzima se kapitenska traka bez ikakve potrebe trofejnom igracu koji se uvek odazivao i davao maksimum za reprezentaciju . Da bog da nam bilo sve kako smo zasluzili . Sramota !

  • Dzigi

    23. mart 2018 | 15:02

    Imam jedno pitanje za one koje se bolje razumeju u fudbal. Zasto igramo poslednje dve utakmice pred prvenstvo protiv Maroka i Nigerije, a ne protiv neke ekipe koja je slicnija nasim protivnicima na SP?

  • YYY

    23. mart 2018 | 22:53

    Jedan je Bane kapiten!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA