≫ 

UEFA uvela nova pravila za izmene: Videćemo ih u Ligi šampiona sledeće sezone!

Treneri će u nokaut fazama, ukoliko dođe do produžetaka, na raspolaganju imati dodatnu izmenu

  • 1

Liga šampiona od naredne sezone neće biti ista! UEFA je saopštila nekoliko važnih odluka koje će potpuno promeniti fudbal.

Konačno ćemo imati priliku da vidimo i četvrtu zamenu, koja će biti uvedena od naredne sezone u Ligi šampiona, ali samo u nokaut fazi u produžecima.

Takođe, UEFA je saopštila još nekoliko promena pravila, među kojima su ta da će biti moguća registracija igrača i posle nokaut faze nakon transfera u januaru, kao i da će za finalne utakmice na raspolaganju trenerima biti 23 umesto dosadašnjih 18 igrača.

SVE PROMENE KOJE UEFA UVODI ZA NAREDNU SEZONU

Foto: Tanjug/AP

- Uvodi se četvrta zamena za nokaut fazu u slučaju da dođe do produžetaka.

- 23 igrača će biti u konkurenciji pred utakmicu, umesto dosadašnjih 18 za finale Lige šampiona, finale Lige Evrope i Super kup Evrope.

- Novi termini umesto dosadašnjeg standardnog od 20.45. Sada će se igrati u terminima od 19.00 i 21.00.

- Timovi koji su osvojili Ligu Evrope najmanje tri puta uzastopno, ili pet puta ukupno, biće im dozvoljeno da nose specijalnu pobedničku značku na rukavu dresa. Sevilja je jedini tim koji će imati tu mogućnost naredne sezone.

- Drugačija registracija timova, pošto će ekipama biti dozvoljeno da registruju tri nova igrača bez bilo kakvih restrikcija ili ograničenja nakon grupne faze. Primera radi Kutinjo trenutno ne može da bude registrovan za Barselonu po postojećem pravilu, ali bi bez problema igrao da je pravolo ranije uvedeno.

VIDEO: Pokušao je da šutne volej i izblamirao se za sve pare

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA