≫ 

Ode titula: Drakonska kazna za PAOK i Savidisa zbog pištolja na utakmici!

Zbog nereda na derbiju protiv AEK-a i prekida utakmice u režiji prvog čoveka kluba iz Soluna izrečena je kazna koja će

  • 12

PAOK je žestoko kažnjen zbog incidenta koji se dogodio na derbiju Grčke pre nekoliko nedelja protiv AEK-a, kada je predsednik crno-belih Ivan Savidis s pištoljem izašao na teren, prekinuo utakmicu i pretio sudiji zbog poništenog gola njegovoj ekipi u 90. minutu.

>>> Grčka liga se konačno nastavlja, ali je uvedeno novo rigorozno pravilo! Da li će svi klubovi dočekati kraj sezone posle ovoga?

Crno-beli iz Soluna su kažnjeni tako što je utakmica protiv AEK-a registrovana službenim rezultatom sa 3:0 u korist tima iz Atine. Takođe, PAOK-u su oduzeta još tri boda za ovu sezonu, a i sledeću će početi sa -2 na tabeli.

Uz to će i naredne tri utakmice igrati bez publike na svom stadionu.

Predsednik kluba Ivan Savidis je kažnjen zabranom da tri godine prisustvuje svim utakmicama u Grčkoj.

Nakon ovakvog raspleta, AEK je na korak od titule, pošto sada ima 57 bodova, sedam više od drugoplasiranog Olimpijakosa, a čak 8 više od PAOK-a, koji je sada pao na 3. mesto.

Foto: Tanjug/AP

Da je meč protiv AEK-a registrovan pobedom Solunjana od 1:0, kako je trebalo da bude, da nije bilo upada Savidisa, PAOK bi sada imao bod više od AEK-a i bio bi na korak od titule.

Da ne govorimo da je sličnu situaciju imao i protiv Olimpijakosa, kada je takođe PAOK izgubio meč u Solunu službenim rezultatom, nakon što je jedan navijač pogodio rolnicom trenera Olimpijakosa.

PAOK i Savidis će imati pravo žalbe na odluku, a već su i najavili u zvaničnom saopštenju da će to i uraditi.

Titula će na Tumbi ipak ostati samo san, koji se čeka pune 33 godine. Ove je delovao nikad bliže, ali su incidenti sprečili crno-bele na korak od cilja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    29. mart 2018 | 12:47

    Да је наш ФСС као њихов, требало је исто тако прошле године донети одлуку у корист Звезде, пошто је, знамо како Толе прослављао титулу на лавору коју је успешно "издејствовао".

  • boris

    29. mart 2018 | 13:07

    Mislim da je blaga kazna realno. Treba ovakve stvari mnogo gore kaznjavati zbog buducnosti fudbala

  • 1992.

    29. mart 2018 | 12:51

    Leteće perje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA