Partizan na pol poziciji za ubojitog napadača, Zvezda druga, a umešala se i Vojvodina!

Menadžer mladog igrača Rade Ćaldović obišao Humsku i Novi sad gde je pričao o uslovima za svog pulena Nemanju Nikolića

  • 20

Kraj sezone i letnji prelazni rok se bliže, pa se i najveći srpski klubovi pozicioniraju, ne bi li bar sa našeg tržišta ugrabili ono što vredi pre direktnih konkurenata. Pisali smo već pre nekoliko dana da je najtraženiji fudbaler na našim prostorima trenutno Nemanja Nikolić, napadač Spartaka, oko koga se bore Partizan i Crvena zvezda, ali ni oni nisu usamljeni u trci za potpis napadača.

>>> Oglasio se igrač Spartaka koga žele Partizan i Zvezda: Evo šta je rekao o pozivu "večitih"

Iako u objektivno slabijoj poziciji, u pregovore se umešala i Vojvodina, koja očigledno želi da reorganizuje i pojača ekipu za narednu sezonu.

Početkom tekuće sedmice, tačnije u ponedeljak, Partizan je obavio važan razgovor u svojim prostorijama na stadionu u Humskoj. Crno-beli su ugostili Radeta Ćaldovića, zvaničnog zastupnika Nemanje Nikolića, pokušavajući da steknu preimućstvo u odnosu na konkurenciju. Da li su u tome i uspeli?

Ide tamo gde će imati najbolje uslove za ravoj Nemanja Nikolić (25) Foto: telegraf.rs

Telegraf.rs je stupio u kontakt sa Ćaldovićem, koji potvrđuje da je interesovanje za njegovog klijenta veliko, ali da tek očekuje intenzivnije pregovore kako se prelazni rok bude bližio.

- Nije tajna da su za Nikiolića interes pokazali Partizan i Crvena zvezda. Kako u zimskom prelaznom roku, tako i sada. I nisu jedini, Vojvodina se takođe uključila, tako da možemo da konstatujemo da tri najveća srpska kluba žele već na leto Nemanju u svojim redovima – potvrđuje Rade Ćaldović napise u javnosti. - Postoje i opcije iz inostranstva, ali nećemo još da otkrivamo imena klubova.

  • U kojoj fazi pregovora ste trenutno?

- Priča se intenzivira iz dana u dan. Naši klubovi imaju ideju da prodaju neke svoje igrače i postojećih timova, ali da istovremeno steknu i dobru poziciju za kupovinu kada počne prelazni rok. Otvoreni smo za razgovore, onaj ko pokaže najveći interes, pobediće u trci za Nikolićev potpis.

Nikolića grle saigrači iz Spartaka posle gola Foto: MN Press
  • Kakav je stav Spartaka? Da li je istina da potražuju pola miliona evra za obeštećenje, plus procente?

- Voljni su da prodaju Nikolića, to nije sporno, jer mnogo toga pružio Spartaku, kao i subotički klub njemu. Smatraju, kao i mi uostalom, da je pravi momenat da se okuša u jačoj sredini. Što se cifre tiče, istina je, Subotičani traže 500.000 evra za obeštećenje, što je za naše uslove, a gledajući kvalitet igrača, sasvim povoljna cena.

  • U ponedeljak ste bili u Partizanu na pregovorima. Da li su crno-beli u prednosti u odnosu na ostale zainteresovane timove?

- Bio sam u ponedeljak u Partizanu, a dva dana kasnije smo razgovarali i sa Vojvodinom. Tu je i Crvena zvezda... To su uobičajene stvari pred početak i tokom prelaznog roka. Jednostavno, onaj ko ponudi najbolje uslove i čiji plan se bude poklapao sa planovima igrače, dobiće i Nikolićev potpis.

Nemanja Nikolić (broj 9) u duelu sa igračem Partizana Foto: MN Press
  • Favorizuje li Nikolić nekoga od naša tri najveća kluba? Čije boje su mu najdraže?

- Nemanja je jednostavno profesionalac i nije navijački vezan ni za jedan klub. Gde god je igrao, ponašao se kao vrhunski, dajući sve od sebe na terenu za grb i dres, koji je u tom trenutku nosio. Tako da ni ovoga puta neće biti te navijačke sentimentalnosti, samo ideja, plan kluba i pravi uslovi mogu da ga privuku. Kao njegov agent, moja je obaveza da mu pružim podršku i svu moguću pomoć kako bi odabrao najbolje rešenje – istakao je Rade Ćaldović na kraju razgovora za naš portal.

FAKTI:

*Partizan ga je hteo još zimus, ali je Tavamba napravio “zastoj” jer nije napustio klub pa nije bilo rezona da se dovodi napadač

* Partizan možda nije u ovom trenutku jak “magnet” poput najvećeg rivala, jer se šampionska titula preselila u komšiluk.

* Ipak, crno-beli mudro pregovaraju, gledaju da izađu u susret zahtevima Nemanje Nikolića i na taj način prvo njega pridobiju za sebe, a onda “slome”i Subotičane (iako važe za tvrde pregovarače, a primer je upravo Ivanović).

* Spartak traži 500.000 evra obeštećenja i procente od dalje prodaje

VIDEO: Saša Ilić o nastavku karijere i željama u sledećoj sezoni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. maj 2018 | 20:31

    Ahahahaaa kakav cirkus i igrač sa 26 godina koji igra u Subotici i njegov "agent"- polupismeni indijanac, sa nekom smuljanom licencom u fss?! Danas svaka budala može da zastupa igrače... Treba zakon da se uvede i da se ovakve protuve isteraju iz Srpskog fudbala! Neka ga kupi samo ko je lud za 500.000 evra!

  • Peki

    18. maj 2018 | 21:05

    Al se ovaj reklamira , a prica kao da potpisuje Ronaldo,a ne neki noname igrac.

  • Grobar

    18. maj 2018 | 17:22

    Znaci ni u ludilu za njega nebih dao te pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA