Ovako bi trebalo da izgleda Krstajićev konačan spisak: Koja četiri fudbalera najverovatnije ne putuju u Rusiju?

Selektor Orlova do 4. juna mora da preda konačni spisak putnika od 23 igrača za Mundijal

  • 29

Mladen Krstajić će biti na slatkim mukama kada bude saopštio konačni spisak putnika za Rusiju. Trenutno je na pripremama za Svetsko prvenstvo 27 igrača, a do 4. juna će morati da precrta još četvoricu fudbalera i da saopšti konačan spisak od 23 igrača.

Selektor ističe da 90 odsto već zna koga vodi u Rusiju i priznaje da mu je jedna od glavnih nedoumica da li će Matija Nastasić biti 100 odsto fizički spreman.

- Moramo da imamo potpuno fizički spremne igrače u Rusiji, ne smemo da rizikujemo. Sa Nastasićem ide sve bolje, e sad videćemo kako će izgledati sa loptom i u duel igri, to je ipak nešto drugo, tako da moramo sačekati da vidimo kako će podneti najveće napore - poručio je Krstajić na poslednjem obraćanju medijima na okupljanju reprezentacije.

Upravo zato je najrealnije da Nastasić bude jedan od igrača koji bi mogao da otpadne sa spiska, pre svega zbog povrede, jer da je potpuno zdrav i spreman, nema sumnje da bi bio ne samo siguran putnik, već najverovatnije i startni štoper.

OTPADA JEDAN GOLMAN

Jedan mora da otpadne: Vladimir Stojković, Predrag Rajković Marko Dmitrović i Aleksandar Jovanović; Foto: MN Press

Takođe, Krstajić trenutno u timu ima četvoricu golmana, a jedan će morati da otpadne sa spiska. Trenutno su tu Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović i Aleksandar Jovanović.

Svi su imali sjajnu sezonu i Krstajiću neće biti lako da donese odluku. Stojković je standardno branio u kvalifikacijama, imao je i dobru sezonu u Partizanu, gde je u prvom delu sezone, naročito u evropskim utakmicama, bio najbolji igrač crno-belih. Ipak, pred kraj sezone je doživeo povredu, pa je pitanje da li će biti 100 odsto spreman. Doduše, branio je ceo meč u finalu Kupa Srbije, gde je Partizan došao do trofeja.

Ipak, kao jedan od lidera reprezentacije u poslednjoj deceniji, siguran je putnik u Rusiju.

Marko Dmitrović je imao fantastičnu sezonu u Eibaru, gde je bio najbolji igrač ekipe u sezoni. Izluđivao je odbranama i Ronalda i Mesija, pa je možda i glavni kandidat da ponese "jedinicu" u Rusiji.

Borbu za mesto u 23 vodiće Rajković i Jovanović, ali je realnije da Krstajić prednost da bivšem prvaku sveta za igrače do 20 godina, iako je i Jovanović imao sjajnu sezonu. Ipak, u paklenoj konkurenciji golmana, najrealnije je da on ne bude među putnicima.

REALNO DA MAKSIMOVIĆ OTPADNE OD VEZISTA

Nemanja Maksimović i Andrija Živković na okupljanju reprezentacije; Foto: Marko Todorović

Iako Luka Jović nije bio pozivan tokom kvalifikacija, fantastična sezona u Ajntrahtu, koji je bio hit Bundeslige, kao i to što uz njega Srbija ima još dva klasična napadača, koji imaju slične karakteristike (Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića) - čini ga gotovo sigurnim putnikom u Rusiju, kako bi napad Orlova mogao da bude raznovrsniji u određenim kombinatorikama.

Zato je najrealnije da sa spiska otpadnu dva vezna igrača, kojih ima najviše od 27 fudbalera koji su u konkurenciji trenutno. Najverovatnije je da će jedn od njih biti Nemanja Maksimović, koji ima manji staž u reprezentaciji, a i u odnosu na ostale veziste koji su u konkurenciji imao je i slabiju sezonu i učinak, jer je slabije igrao i uglavnom je bio na klupi.

GLAVNA DILEMA - OTPADA ŠTOPER ILI JOŠ JEDAN VEZISTA

Marko Grujić; Foto: Marko Todorović

Krstajićeva glavna dilema oko konačnog spiska verovatno će biti oko koncepcije sastava i toga da li da vodi štopera ili vezistu više. Ukoliko se opredeli za 5 štopera (ako računamo da Nastasić neće biti 100% spreman), realno je da sa spiska otpadne još jedan vezista.

Tu bi onda jedan od onih koji bi bio precrtan mogao da bude Marko Grujić. Na njegovoj poziciji su već "zacementirani" Nemanja Matić i Luka Milivojević, dok bi u slučaju neke povrede tu poziciju verovatno mogao da pokrije i Sergej Milinković Savić, pa i pored odlične polusezone u Kardifu, sa kojim je izborio Premijer ligu, Grujić ulazi u uži krug igrača koji bi mogli da budu "prekobrojni".

Ukoliko se Krstajić opredeli za četiri štopera, realno je da prekobrojan bude Miloš Veljković, iako je bio standardan štoper Verdera. Nikola Milenković može da pokrije još nekoliko pozicija u defanzivi, pa čak i u veznom redu, dok je si Spajić imao sjajnu sezonu u Anderlehtu, a zatim potpisao za Krasnodar u transferu od 7 miliona evra, pa je realno da oni imaju prednost kada se bude kratio spisak.

Dakle, najverovatnije će prekobrojni za Rusiju biti Aleksandar Jovanović, Nemanja Maksimović, Matija Nastasić i Marko Grujić ili Miloš Veljković.

Ukoliko smatrate da bi Krstajić trebalo da precrta drugih 4 igrača, napišite nam u komentarima.

Trening fudbalske reprezentacije Srbije; Foto: MN Press

Ovo je trenutno spisak od 27 fudbalera:

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Aleksandar Jovanović

Odbrana:  Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov,  Milan Rodić, Branislav Ivanović, Matija Nastasić, Duško Tošić, Miloš Veljković, Nikola Milenković, Uroš Spajić.

Vezni red: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović,  Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić, Adem Ljajić.

Napad: Aleksandar Prijović, Aleksandar Mitrović, Luka Jović.

VIDEO: Adem Ljajić pred Mundijal o tome da li fudbalere nacija i sada zove splavarima i manekenima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    30. maj 2018 | 15:11

    Ma dajte ljudi kakav Nemanja Radonjic,odigrao jednu sezonu posle 5 godina tavorenja.Dokle ce menadzeri sastavljati spiskove?????

  • Nemanja

    30. maj 2018 | 14:56

    A po cemu smatrate da radonjic ima zagarantovano mesto? Decko osim brzine nema nista i u proslom periodu nije ni bio clan reprezentacije. Pre bi vodio maksimovica ili grujica nego radonjica. Na krilnim pozicijama mogu igrati Kostic, Zivkovic, pa i Ljajic, Tadic i Gacinovic. Radonjic nam uopste nije potreban.

  • Стеван2.0

    30. maj 2018 | 14:45

    Јовановић Родић Максимовић Радоњић

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA