≫ 

Zidan i Gvardiola iskoristili istu reč prilikom odlaska! Hoće li sad sudbina Barse zadesiti i Real?

Biti trener španskih giganta je izuzetno iscrpljujuć posao

  • 0

Zinedin Zidan je iznenada napustio klupu Real Madrida nakon ogromnog uspeha koji niko nije uspeo da ostvari u modernoj eri fudbala.

Naime, on je kao trener vodio kraljevski klub do treće uzastupne titule prvaka Evrope, nešto što nije pošlo za rukom nikome još od Bajern Minhena koji je to uradio 1974, 1975 i 1976. godine.

Francuski trener je svojom ostavkom, uskratio sebi mogućnost da po četvrti put osvoji trofej Lige šampiona i time ostvari rekord koji bi bilo gotovo nemoguće nadmašiti.

>>>Rečenica Zidana kojom je otišao iz Reala ući će u anale fudbala: Da li biste je vi ikada izgovorili? (VIDEO)

On je, uprkos fantastičnom uspehu, odlučio da je vreme za rastanak. Iz ovoga možemo da zaključimo da je posao prvog trenera, najuspešnijeg fudbalskog kluba na svetu, izuzetno stresan i zahtevan.

Pep se odavno zasitio u Barsi, sada je to Zizu doživeo u Realu Foto: Tanjug/AP

Sličnu sudbinu doživeo je i Pep Gvardiola kao trener Barselone. On je 2012. godine napustio klupu Katalonaca nakon četiri uspešne sezone u kojima je osvojio 14 trofeja od kojih su najveći uspesi 3 puta prvak Španije, 2 puta Lige šampiona i 2 puta šampion Svetskog klupskog prvenstva. Gvardiola je Barselonu napustio u leto 2012. godine, nakon prve sezone u kojoj nije bio niti prvak Španije niti Evrope.

VIDEO: Zinedin Zidan voli Real, ali je podneo ostavku

Prilikom odlaska iz svojih klubova, obojica trenera su izgovorila istu reč "desgaste", što bi u prevodu značilo "ostao bez goriva". Njih dvojica nisu ostala bez energije i želje za bavljenjem svojim poslom. Oni su se samo zasitili posla u svojim klubovima i bila im je potrebna promena, drugačiji način rada, nova ideja. 

Pravi razlog odlaska je i dalje misterija. Možda čak ni titula Lige šampiona nije dovoljna da izbriše 17 bodova zaostatka u domaćem prvenstvu. Možda je i potencijalno regrupisanje tima, koji 3 godine nije doživeo promenu u startnih 11, uticalo na njegov odlazak.

Vreme je za nešto novo Foto: AP Photo/Francisco Seco

Sve su to samo nagađanja dok pravu istinu zna samo Zidan.

Inače, i u Barseloni se radi na fokusiranju na Ligu šampiona, pošto je katalonski klub osvojio "samo" jednom od odlaska Pepa Gvardiole, pod vođstvom Luisa Enrikea.

Nisu u Barsi zadovoljni jer im je glavni rival preuzeo evropski primat sa čak tri titule u nizu, odnosno četiri u poslednjih pet godina!

VIDEO - Intervju sa Dejanom Stankovićem, legendom srpskog i evropskog fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA