Srbija bez Matića, Tadića i Mitrovića napada Čile? Sve ostalo bi značilo da Orlovi neće uraditi ono što su najavili!

Pomoćnik selektora Srbije Milan Rastavac najavio je pred meč sa Čileom (ponedeljak 20.00 časova, RTS 1) da će Orlovi protiv šampiona Južne Amerike ''proširiti repertoar'' za duel protiv Kostarike na SP

  • 10

Fudbalska reprezentacija Čilea neće ''glumiti'' Brazil protiv selekcije Srbije, i to je sada već svima jasno.

Iako je šampion Južne Amerike mnogo ''bliži'' Brazilu, jednostavno ne postoji selekcija koja može da, na neki način, zameni na terenu petostrukog šampiona sveta.

Znali su to verovatno i u taboru Orlova, onog trenutka kada su odlučili da zakažu duel sa Čileancima, a isto tako su znali da je Čile u neku ruku idealan protivnik da glumi Kostariku. Pogotovo ovaj šarenoliki tim koji će se suprostaviti Srbiji.

Da će Čile ''glumiti'' Kostariku postalo je jasno i tokom konferencije Srbije, dan pre utakmice. Milan Rastavac, pomoćnik selektora Mladena Krstajića, i vezista Luka Milivojević govorili su upravo u tom pravcu, a Rastavac je otkrio i šta će biti glavni cilj tokom meča protiv Južnoamerikanca večeras od 20.00 časova u Gracu.

Matić bi mogao da odmori tokom prve provere Foto: AP/Tanjug

- Želimo da proširimo repertoar igrača koji će na SP ''napasti'' Kostariku - jasan je bio Rastavac.

To proširenje repertora verovatno će značiti da će Orlovi na megdan Čileancima istrčati u izmenjenom sastavu. Ono što je poznato jeste da će nedovoljno oporavljeni Branislav Ivanović preskočiti ovaj duel, kao i da će Krstajić izvršiti najviše šest izmena.

Nemanja Matić i Aleksandar Mitrović su među poslednjima završili sezonu i nije isključeno da će ih Krstajić večeras odmoriti. Kao i Dušana Tadića.

Priliku od prvog minuta trebalo bi da dobije Uroš Spajić, novi defanzivac Krasnodara, koji će sa Duškom Tošićem činiti tu centralnu liniju, dok će Antonio Rukavina i Aleksandar Kolarov ostati na svojim standardnim bekovskim pozicijama.

Velika je dilema ko će braniti! Ne bi bilo iznenađenje da umesto Vladimira Stojkovića među stativama vidimo Marka Dmitrovića koji iza sebe ima odličnu sezonu u Eibaru. Dmitrović je branio protiv Maroka, Stojković protiv Nigerije, a Krstajić će definitivno biti na ''slatkim mukama'' za Čile.

Ova utakmica protiv Čilea kao da je stvorena da Sergej Milinković Savić pokaže da Srbija ima igrače za taj ''prošireni repertoar'', a isti slučaj je i sa Aleksandrom Prijovićem koji bi trebalo da odmeni umornog Mitrovića u srcu napada.

Golmanska dilema jedna je od većih Foto: MN Press

Sergej se očekuje u prvoj postavi, iako je Rastavac u nedelju potvrtio da ne zna hoće li popularni SMS početi meč ili biti među šestoricom igrača koji će ući sa klupe. Očekuje se da Adem Ljajić dejstvuje odmah iza Prijovića, a ne preko krila gde će mesta biti ''rezervisana'' za Filipa Kostića i Andriju Živkovića.

Kostić - da se vidi ''u kakvom je stanju'' posle ispadanja iz Bundes lige sa HSV-om, ali i da potvrdi onu partiju protiv Nigerije iz marta, jer nam je upravo takav ostić potreban.

Živković - još jedan od igrača iz tog već nekoliko puta pomenutog ''proširenog repertoara''.

Dakle, ako je verovati najavama iz tabora Srbije da će meč protiv Čilea biti prilika da se proširi repertoar, prva postava bi trebalo da izgleda ovako: Dmitrović (Stojković) - Rukavina, Spajić, Tošić, Kolarov - Milivojević, Milinković Savić - Ljajić, Kostić, Živković - Prijović!

Sve ostalo, sa Tadićem, Matićem i Mitrovićem u ekipi, značilo bi da Orlovi protiv Čilea ne idu na ''proširenje repertoara'' koje je najavljeno.

Zvezda koju ipak nećemo gledati protiv Orlova Foto: AP/Tanjug

Što se tiče same selekcije Čilea, poznato je da neće igrati sa najvećim zvezdama Vidalom i Sančezom, kao i da su im tamašnji mediji ''nabacili'' breme moranja posle poraza od Rumunije.

Upravo se strelac gola protiv Rumuna, Maripan, očekuje u startnih 11 protiv Orlova uz Enca Roka, dok će Medel biti defanzivni vezista.

Elem, prvih 11 Čilea za meč protiv Srbije trebalo bi da izgleda ovako: Toseli - Bizama, Roko, Maripan, Albornoz, Medel, Martinez, Rejes, Fernadez, Mora - Ernikez

Podsetimo, Srbija i Čile igraju večeras od 20.00 časova u Gracu na Merkur Areni, a jedini međusobni duel u novijoj istoriji odigrali smo 2012. godine.

Orlovi su tada slavili rezultatom 3:1, a golove su postigli Marković, Đorđević i Đuričić. Nijedan od pomenute trojice trenutno nije u sastavu Srbije.

Jedan je Maradona! Čuveni fudbaler poslao Srbiji poruku pred Mundijal

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    4. jun 2018 | 15:19

    Ljudi meni nesto nije jasno. Pa zadnje utakmice pred SP bi valjda trebale da se koriste da se uigra i ucvrsti postojeca ekipa, a ne da se prave eksperimenti oko postave ?!

  • Feliks

    4. jun 2018 | 15:34

    Odbrana blago receno katastrofa

  • Da sam ja novinar

    4. jun 2018 | 15:10

    Zasto lepo ne napisete da je utakmica veceras a ne u ponedeljak, ponedeljak to je veceras ! A to sam primetio na svaki drugi domaci sajt tip, tako pisu i Novosti, Blic.. Budimo realni utakmica se igra veceras !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA