≫ 

Ovo je tim Partizana za Trakai, Đukić mora da "krpi" ofanzivu! (FOTO)

Pritisnuti povredama crno-beli morali da improvizuju u nekim linijama tima

  • 28

Sticaj nesrećnih okolnosti doveo je do toga da Partizan pred važnu evropsku utakmicu, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dočekuje Trakai (sutra 20.30 časova) sa samo jednim klasičnim napadačem.

Zbog povreda Nemanje Nikolića i Ognjena Ožegovića, "knjiga je pala na slovo" - Rikarda Gomeša, kome će trener Miroslav Đukić pokušati da pronađe "kompatibilne" saigrače, sposobne da zajedno sa momkom sa Zelenortskih ostrva ostvare povoljan rezultat protiv litvanske nepoznanice.

>>> Veliki udarac za Partizan, bez Tošića i u trećoj rundi kvalifikacija...

I, nije samo to muka sa napadačima jedina, koju muči stručni štab na čelu sa Miroslavom Đukićem, jer problem postoji i u manevru. Zoran Tošić takođe nije sposoban da pomogne timu (povreda kolena), rovit je i Marko Janković, pa izbor rešenja sužen i potrebno je improvizovati.

Kockanja svakako neće biti na golu, gde je neprikosnoven Vladimir Stojković, kao ni u poslednjoj liniji tima. Kao i u prethodnim mečevima činiće je Gabrijel Enake na desnom boku, Zlatan Šehović na levom (mada je postojala dilema da to bude Nemanja G. Miletić), dok će u centralnom delu odbrane dejstvovati Svetozar Marković i Mark Valijente.

Trener Partizana Miroslav Đukić moraće da "krpi" napadačku liniju za meč sa Trakaijem Foto: MN Press

Manevar je, silom prilika, pretrpeo neke promene, rekosmo već, zbog činjenice da Đukić nije mogao da računa na nekolicinu igrača. Otuda je svoje mesto na poziciji zadnjeg vaznog zauzeo Saša Zdjelar, kome je stručni štab ovoga puta pridodao Nebojšu Kosovića. Na desnom boku je Đorđe Ivanović, na levom Sejduba Suma, dok će u centralnom delu terena igrati Danilo Pantić, pomeren ovoga puta nekoliko metara unapred (to mu je zapravo prirodna pozocija).

U napadu je Đukić je ostavio samo Rikarda Gomeša. Jer, naprosto nije ni imao puno izbora, iako bi verovatno i sam voleo da njegov tim igra sa dva klasična napadača...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki partizanovac

    25. jul 2018 | 23:04

    Nažalost, moram konstatovati da Partizan ima očajan tim. Pola ovih igrača nebi bilo ni na klupi Zvezde koja i dalje dovodi pojačanja. Ništa mi nije jasno.

  • Ibanez

    25. jul 2018 | 20:55

    Dugo nije bio losiji partizan,ovo je neverovatno da nece da uloze u pojacanje, nasi klinci nemaju uz koga da uce,dzabe ti dobri omladinci kad stasavaju uz sumu i lolu smiljanica

  • Doktor

    26. jul 2018 | 06:51

    Najbolji igrač Crvene Zvezde u timu Partizana, bez premca Miroslav Đukić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA