≫ 

Evropa u mislima, puna mreža u Superligi: Debakl Spartaka protiv novajlije!

Trener Subotičana Vladimir Gaćinović protiv novajlije u ligi izveo samo jednog igrača koji je počeo meč u Pragu, i golmana Perića

  • 4

Poslednja superligaška "provera" Spartaka pred nastavak kvalifikacija za Ligu Evrope neslavno je završena: Subotičani su u Kuli, gde igraju mečeve domaće lige dok im se ne renovira stadion, doživeli debakl protiv novajlije u ligi Proletera iz Novog Sada u 3. kolu šampionata - 0:4!

Na prvi pogled potpuno neočekivan epilog meča, ali ne ako se sagleda kroz činjenicu da je trener Spartaka Vladimir Gaćinović izveo gotovo kompletnu rezervnu postavu koju je činilo devet novih startera u odnosu na duel sa Spartom u Pragu.

>>> Pomeren meč Zvezde i Spartaka zbog Evrope

Samo je jedan igrač koji je bio u postavi u Pragu počeo i meč u Kuli, uz njega još samo golman Perić.

Bila je to "zicer" situacija za Proleter koji je maksimalno iskoristio date oklonosti i činjenicu da mu se protivnik "nudio", pa je golovima Milana Mirosavljeva u 21. i 79. minutu, te Stefana Čolovića u 41. i kapitena Slobodana Novakovića u 58, stigao do druge pobede u debitantskoj superligaškoj sezoni.

Jasno je i na osnovu pristupa trenera Spartaka pre meča, da Subotičani nisu mnogo martili za ovaj duel, već za ono što ih čeka u četvrtak, kada će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati danski Brondbi u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Danski tim je daleko bolje prošao u svom šampionatu, za vikend je savladao rivala Partizana u istoj rundi kvalifikacija Nordsjeland.

Podsetimo i to da je Spartak između mečeva sa Spartom i Brondbijem ostao bez najboljeg igrača Mileta Savkovića koji je završio transfer u poljsku Jagjeloniju.

Rezultati 3. kola:

Spartak - Proleter 0:4

(Mirosavljev 21, 79, Čolović 41, Novaković 58)

odigrano u nedelju

Partizan - Mladost 0:0

Radnički - Dinamo Vranje 2:0

(Stanisavljević 47, Nikodijević 78.p)

Vojvodina - Rad 1:2

(Arsić 47.p - Denić 41, Šipčić 72)

odigrano u subotu

Voždovac - Crvena zvezda 1:2

(Duronjić 56 - Simić 2, Stojiljković 25)

Napredak - OFK Bačka 1:1

(Ndiaje 69 - Gavrić 29)

Radnik - Zemun 2:1

(Ristović 24, Keremeh 27 - Cvetković 65)

odigrano u petak

Čukarički - Mačva 1:0

(Kopitović 64)

TABELA: Crvena zvezda 9, Čukarički 7, Proleter 6, Radnički 6, Radnik 6, Mladost 5, OFK Bačka 4, Napredak 4, Partizan 4, Spartak 3, Voždovac 3, Mačva 3, Rad 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA