Koliko će Delije koštati odlazak u Pariz, Liverpul i Napulj? Izračunali smo minimalnu sumu potrebnu za Zvezdina istorijska gostovanja!

Nikad veće interesovanje za Zvezdine mečeve donosi brojne računice oko odlaska na velika gostovanja

  • 25
Foto ilustracija: Telegraf/Wikipedia/Youtube

Ulazak Crvene zvezde u Ligu šampiona pokrenuo je veliku groznicu među navijačima, pa mnogi neće štedeti novac kako bi videli voljeni klub u Napulju, Liverpulu i Parizu.

Samo najimućniji i najspremniji na odricanje će moći da priušte sebi sva tri gostovanja, za koja cene neće biti mala kada se sve objedini - avionske karte, smeštaj, ulaznice za meč...

Mogu li Delije da ponove ovu brojnost? Foto: crvenazvezda.fk

Zvezda će PSŽ-u gostovati 3. oktobra, Liverpulu 24. oktobra, dok će 28. novembra biti akter meča na stadionu San Paolo u Napulju. Evo i proračuna koliko bi najvažnije (ulaznice i put, za koji je najlakše pronaći okvirnu cenu) koštalo navijače, pošto sam smeštaj dosta varira i zavisi od mogućnosti.

Svako gostovanje ima svoje prednosti i mane - za Pariz postoje direktni lou kost letovi, u Liverpulu je karta malo jeftinija, Napulj je najbliži...

Teško da će se ponoviti Salcburg sa brojnošću, na Red Bul Areni je bilo skoro 10.000 navijača Crvene zvezde (veliki deo činili su Srbi iz Austrije i Nemačke), ali će mnogi iskoristiti životnu priliku da vide klub protiv giganata.

Ajfelov toranj kao simbol grada Foto: AP/Tanjug

PARIZ

Iz Beograda postoji direktan let za Bove, aerodrom 70-ak kilometara od Pariza, za koji se mogu pronaći datumi odlaska i dolaska idealni za meč (2-4. oktobar), ali su cene već podignute, shodno interesovanju za meč i popunjenost unapred - povratna karta košta 44.800 dinara.

U odnosu na to, trenutna najjeftinija varijanta košta 17.600, ali ona zahteva veliko žrtvovanje - leti se preko Varšave do aerodroma Šarl de Gol, gde se preseda i čeka više od 12 sati na novi let.

Kako ukrotiti ovaj zverinjak? Foto: Tanjug/AP

Cene karata za mečeve biće posebno pitanje - prošle godine su najjeftinije iznosile 100 evra, odnosno skoro 12.000 dinara, nema sumnje da će i ovaj put biti slična situacija, pošto je ovo uobičajeno za PSŽ.

Minimalne su šanse da Crvena zvezda "izboksuje" smanjenje cene karata za navijače Crvene zvezde i gostujući kontigent, pa će ova karta svakako biti najskuplja od svih u grupnoj fazi takmičenja za crveno-bele.

Enfild, dom fudbalera Liverpula. Foto: Wikimedia Commons/Eric The Fish

LIVERPUL

Ovo gostovanje ima dodatni trošak kakvo nemaju Pariz i Napulj - vizu koja košta 104 evra. Takođe, odobravanje same vize je osnovni preduslov da se o gostovanju uopšte razmišlja, a postoji prihvatljiva opcija leta iz Beograda za Luton 23. oktobra uz povratak 25. oktobra po ukupnoj ceni od 25.800 dinara.

Najjeftiniji prevoz od Lutona do Liverpula je autobuski i kreće se u rasponu od 38 do 45 evra za povratnu kartu, a razdaljina iznosi 242 km.

Delije će parirati Skauzerima Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, prema specijalizovanim portalima koji mogu da proračunaju avionske letove, najjeftiniji i najekomičniji je sa presedanjem u Amsterdamu od dva i po sata u odlasku i sat i po u povratku, za 37.500 dinara.

Što se cene karte za sam meč tiče, ona je poznata i iznosiće 48 funti, odnosno 6.300 dinara. Ista je cena za sve mečeve, Liverpul ih ne menja dugo, pa će i za Zvezdu važiti ista pravila. Svakako, znatno podnošljivije i razumnije od pariske cene.

Marek Hamšik će biti velika pretnja u Napulju Foto: Guliver/Francesco Pecoraro

NAPULJ

Do Napulja postoji let lou kost kompanija iz Budimpešte, do koje se može doći za 3.000 dinara (povratna karta), a letovi do Italije i nazad koštaju 27.000 (27. i 29. novembar, 28. je meč).

Napulj, Italija. U pozadini je Vezuv. Foto: Wikimedia / MM

Najjeftnijia trenutna avionska opcija Beograd - Napulj za 27. i 29. novembar zahteva trošak od 24.000 dinara, ali i baš dugo presedanje u Amsterdamu od 17 sati u odlasku, odnosno 11 u povratku preko Berlina, pa bi se u Beograd stiglo u petak, dva dana posle utakmice.

Što se cene karata za meč tiče, Napoli se nije oglašavao za razliku od Liverpula, ali se mogu očekivati cene slične onima koje su postavili Redsi, jer je tako bilo prošle godine, primera radi, protiv Fejenorda, od oko 50 evra.

Smeštaj se svuda može naći i za 20 evra ako niste previše zahtevni i najbitnije vam je samo da prespavate, a kada se sve sakupi, Pariz minimalno može iziskivati trošak od oko 40.000 dinara, ukoliko se posreći sa niskobudžetnim avio kompanijama i imate strpljenje da presedate dugo.

Pogled na prestonicu Francuske Foto: Tanjug/Ilustracija

Za Liverpul zahvaljujući vizi, teško da se može računati na trošak manji od 60-70.000 dinara, za Napulj je situacija identična kao za Pariz - ne može se računati na bilo kakvu opciju troška ispod 40.000, ukoliko ste spremni na žrtvovanje.

Valja imati u vidu i da se ta situacija munjevito brzo menja i da će cifre ići nagore kako vreme odmiče, najviše zbog cena letova koje kod lou kost kompanija variraju kako odmiče popunjenost.

VIDEO - Boaći gladan golova po povratku na Marakanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aomi

    5. septembar 2018 | 18:24

    A prevoz kolima? Francuska, zafira, 7 ljudi svako po 4000 + karta. Mene i jos 6 drugara put za salzburg sa kartom ppjedinacno je izasao 50 e. Pa vi sad vidite sta se najvise isplati.

  • Bole

    5. septembar 2018 | 18:36

    Ma realno se nema ni do bg-a nadam se da ce biti prenosa za sirotinju

  • Нишлија

    5. septembar 2018 | 21:06

    За Напуљ је најјефтиније ићи до Бара,па хватати брод Бар-Бари(40е) и затим из Бара за Напуљ (10-15е)..најповољније.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA