Prosinečki preporodio Bosance, Džeko i junak i rekorder!

Selekcija BiH savladalana "Bilinom Polju" u Zenici Austriju 1:0

  • 9

Krenulo je sjajno po Roberta Prosinečkog i reprezentaciju bosne i Hercegovine - dve utakmice, dve pobede u Ligi nacija.

Posle Severne Irske u gostima, BiH je savladala i Austriju, ovoga puta na svom terenu, u Zenici, gde je meč obeležio najbolji igrač i strelac ekipe, od utorka uveče i rekorder po broju mečeva za nacionalni tim, Edin Džeko.

Napadač Rome je u svojoj 95. utakmici za nacionalni tim postigao jedini gol, u 78. minutu, i tako rešio pitanje pobednika na "Bilinom Polju" (1:0).

>>> Pobeda BiH nad Vilom Grigom u senci stomačine Roberta Prosinečkog! (VIDEO)

Džeko je sa ovim nastupom premašio rekord po broju mečeva za BiH koji je do sada držao Emir Spahić, takođe je i rekorder po broju postignutih golova za BiH - pogodak protiv Austrije bio mu je 53, što je i te kako obradovalo i selektora Prosinečkog.

- Moram pohvaliti sve. Dali su sve od sebe. Trčali su, ispunili sve zadatke. Odigrali su odlično. Austrija je dobra reprezentacija i momci su odigrali sjajno. Čestitam im. Moramo bito zadovoljni i odbranom i sredinom. Imamo sreću da većina igra u svojim klubovima i da će ostati u kontinuitetu za ostatak takmičenja - rekao je posle meča hrvatski trener.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravoo

    12. septembar 2018 | 06:04

    Bravoo Robiša, zbog tebe i gledam repku!!

  • USA

    12. septembar 2018 | 04:14

    Bravo Zmajevi!!!!

  • Danex

    12. septembar 2018 | 07:37

    Samo zbog njega i gledam bosance covek je legenda i kao igrac i kao trener. Kad bi milojevic otisao iz zvezde samo bi on mogao da ga zameni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA