≫ 

Podignuta optužnica protiv sudije koji je svirao najskandalozniji penal u istoriji Srbije! (VIDEO)

Srđan Obradović tereti se za zloupotrebu službenog položaja i biće pravno gonjen zbog skandala koji je napravio svojim odlukama u Subotici na meču Spartak - Radnički

  • 16
Srđan Obradović biće krivično gonjen zbog suđenja na meču Superige u Subotici; Foto: Marko Todorović

Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podiglo je optužni predlog protiv Srđana Obradovića, fudbalskog sudije iz Jagodine, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Optužni predlog je, prema saznanjima Novosti, prosleđen Višem sudu, Posebnom odeljenju, koje će zakazati glavni pretres.

Sudija Obradović se sumnjiči da je početkom maja na fudbalskoj utakmici u Subotici, između fudbalera Spartaka i niškog Radničkog, zloupotrebio svoj službeni položaj tako što je favorizovao Spartak i pomogao im da dođu do pobede od 2:0, tako što je svirao jedan od najčudnijih penala ikada viđenih.

Obradović je posle meča priveden od strane policije, a u Okružnom zatvoru u Novom Sadu proveo je mesec dana, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Arbitar je posle hapšenja u razgovoru za Novosti ispričao i zašto je svirao penal u Subotici.

- Na mestu na kom sam stajao, video sam da je ruka igrača bila spuštena, i zato sam mislio da je bilo igranje rukom, i latio se pištaljke. U momentu kada sam dosudio kazneni udarac, prišao mi je kapiten Radničkog i pitao, nešto u smislu, da li sam siguran da je bio penal, na šta sam mu odgovorio da jeste, jer sam video igranje rukom - rekao je Obradović tada.

Podsetimo, Obradović iza sebe ima niz kontroverznih odluka. On nije video gol-aut na 153. Večitom derbiju, kada je Džon Ruiz pre asistencije za Kangu izašao izvan terena s loptom.

Takođe, svirao je i penal zbog koga su fudbaleri Mladosti napustili teren u duelu protiv Bačke.

Imao je sumnjive odluke na mečevima Zvezde protiv Vojvodine i Borca, gde je u obe situacije "pogurao" crveno-bele penalom ili crvenim kartonom.

I na utakmicama Prve lige Srbije imao je svoje "bravure" i svirao je jedan od sramotnijih penala koji je viđen u Srbiji.

VIDEO: Sudija svirao penal za Zvezdu, biser crveno-belih priznao da nije postojao

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk Komar Gospic

    10. oktobar 2018 | 22:19

    Izgubi zvezda standarnog dvanaestog igraca

  • Nes o RS

    10. oktobar 2018 | 22:02

    Ma nemoguće. Otkud to da bi neko pomogao Zvezdu?

  • MareMunze

    10. oktobar 2018 | 23:09

    Ako je ovo pravna drzava, kao sto nije, onda treba bar jos 5 fudbalskih sudija da bude optuzeno...a o funkcionerima i da ne pricamo... Doticni je trebalo jos pre 10 godina da zaglavi robiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA