Đorđević: Neki igrači moraju da shvate da na EP ne sme biti opuštanja!

Posle pobede nad Poljskom na turniru u Nemačkoj, selektor Srbije imao je i zamerke na igru

  • 1

Seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je novu pobedu u okviru priprema za Evropski šampionat. Naši najbolji košarkaši pobedili su Poljsku sa 85:78 u prvom kolu Superkupa koji se igra u Hamburgu.

Međutim, selektor Srbije Saša Đorđević nije bio totalno zadovoljan svim segmentima igre:

- Tvrda utakmica protiv ekipe koja je prva od svih krenula sa pripremama i trening mečevima. Poljaci su uigrana šuterska ekipa, sa dobrim atletskim predispozicijama. Bila je ovo odlična utakmica za nas. U dva-tri navrata smo dolazili do prednosti od 12 poena, ali kao da smo očekivali da se protivnik sam preda.

- Neki igrači moraju da shvate da na Evropskom prvenstvu takav odnos za nekoliko sekundi utakmicu može da odvede u potpuno drugom smeru i to ne sme da se ponavlja. Na kraju, ostvarili smo solidnu pobedu, u najvećem delu smo kontrolisali igru i reztultat, izuzimajući početnih nekoliko minuta. U utakmicu moramo da uđemo dobrom odbranom i na tome moramo da insistiramo. - kaže Đorđević.

Srbija – Poljska 85:78 (25:19, 18:18, 21:21, 21:20)

SRBIJA: Mačvan 8, Bogdanović 8, Kalinić 4, Lučić 22, Milosavljević 2, Birčević 4, Štimac 7, Lazić, Micić 2, Gudurić 3, Jović 3, Kuzmić 10p, 7sk, Marjanović 12.

POLJSKA: Sokolovski, Cel 3, Sloter 11, Kulig 10, Zamojski 2, Ponitka 22, Vačinski 7, Košarek 6, Mazurčak, Gjelo 5, Karnovski 10, Grušecki 2, Hričanjuk.

(Telegraf.rs/KSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA