≫ 

Zlatibor ostavio dobar utisak na svetskom finalu Red Bull Reigna

Basketaši Zlatibora dostojno su predstavili Srbiju na svetskom finalu Red Bull Reigna.

  • 0

Damir Krsmanović, Dejan Ilić, Aleksandar Solujić i Srđan Božić su posle spektakularnog turnira na Malom Kalemegdanu otputovali u Vašington na svetsko finale i male nijanse su ih sprečile da prevaziđu četvrtfinalnu fazu.

Samo dva poena su im nedostajala da se plasiraju u završnicu turnira, pravila su bila nemilosrdna.

Naime, na Red Bull Reignu se računaju samo postignuti poeni u svim mečevima grupe, a u prvoj fazi Srbija je bila druga sa 68 poena, odmah iza Čileanaca koji su imali 77.

Naš tim su pratili Indonezija sa 67 poena i Turska sa 64, dok je na začelju ostala Argentina sa 51 poenom.

U drugoj fazi, Crna Gora je bila prva sa 51 poenom, Australija je ubacila 46, a Zlatiborci 44, pa su tu morali da završe takmičenje.

- Najteže je bilo protiv Australije, fizički su bili veoma jaki i psihički su veoma spremni za mečeve, profesionalci su i veoma su uigrani. Ne odustajemo, i sledeće godine ćemo probati da osvojimo srpski turnir kako bismo ovde napravili korak više u Americi - poručio je Dejan Ilić posle meča.

On je čestitao Crnogorcima na plasmanu u finale, gde su Amerikanci bili bolji sa 14:10.

- Finale je bilo uzbudljivo kako i dolikuje borbi za titulu. Crna Gora je dala sve što ima za meč, ali momci iz SAD su bili strašno pripremmljeni za utakmicu na svom terenu, samo dan posle titule na američkom turniru, koji im je bio kvalifikacioni za svetsko finale.

Na finalnom turniru Red Bull Reigna u Vašingtonu nastupilo je 17 ekipa, a osim sada pomenutih ekipa, učestvovali su predstavnici, Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libana, Australije i Kuvajta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA