≫ 

Zvezda uzela novi veliki španski skalp, ludačka serija od 17:0 presudila Valensiji!

Posle pobede nad Realom u Madridu, Zvezda je u Valensiji našla put do novog velikog brejka!

  • 92

Košarkaši Crvene zvezde kao gosti Valensije u 12. kolu Evrolige došli su do velikog trijumfa (86:82).

Zvezda je pred ovaj meč imala četiri pobede u Evroligi, dve su ostvarene protiv Španaca (Barselona i Real), pa se po oprobanom receptu napala i Valensija koja je imala učinak 3-8, dalek od renomea prvaka Španije.

Za duel protiv Valensije, adut sa klupe bio je i novajlija Dilan Enis, ali mu nije pružena prilika da debituje. Na kraju, sve konce igre preuzeli su Feldin i Antić za peti trijumf, zlata vredan u nastavku serije gostovanja, slede Mornar u Baru za dva dana, odnosno Fenerbahče već u utorak!

Foto: youtube.com/zvezda crvena

Rano je Zvezda ušla u problem sa faulovima i iznervirala Alimpijevića, da bi zatim veliku konfuziju napravio zapisnički sto, loše se sinhronizovao rad semafora, pa se rezultat menjao od 9:2 preko 7:2 do aktuelnih 7:4.

Za to vreme, besneo je Alimpijević na Lesora zbog loše igre u oba pravca, da bi Janković, Dangubić i Ročesti pokrenuli seriju do 9:15.

Foto: youtube.com/zvezda crvena

Na prvu pauzu između deonica, Zvezda je otišla sa 22:26 uz jednu trojku Antića, pa je viđen prelazak na dvocifrenu razliku kada je nesportska pogurala crveno-bele napred. Dobrić je bio mirne ruke sa penala, kao i Lazić, koji se nije libio da leti u četvrti red publike kada je trebalo da se sačuva lopta u igri.

Ipak, usledio je strmoglav pad i Valensija je prišla na 38:40 za poluvreme, pauza je dala krila španskoj ekipi da nastavi u istom ritmu.

Foto: youtube.com/zvezda crvena

Nije bilo jasno zašto Enis u dobrim mometnima nije dobio šansu jer je u takmičarskom ritmu koji je preneo iz Mega Bemaksa, al crveno-beli su ušli u katastrofalnu seriju, 14:0 je bio učinak naleta Valensije za potpuni preokret.

Agresivni su bili Španci u odbrani, a crveno-belima je očajnički nedostajao Bjelica, nije uspevao da parira pod košem i u 31. minutu je došao tek do 4. poena, ali su onda Antićevo iskustvo i Feldinova dobra forma učinili svoje.

Pokrenuta je serija, a potpuno se zakuvalo kada je Grin napravio nesportsku. Antić je to krunisao sa linije penala, zatim i trojkom za 72:72, a serija se nastavila do 17:0 pri 72:76!

Nakon toga, Feldin je bio taj koji je u penal završnici doneo pobedu - imao je 10/10 u slobodnim bacanjima!

Nakon ovog meča, Zvezda je 11. sa pet pobeda, iza Real, Baskonije i Bamberga koji dele osmo mesto sa 6-6!

Valensija - Crvena zvezda 82:86 (22:26, 16:14, 25:16, 19:30)

Valensija: Tomas 8, Abalde 12, Van Rosom 9, Rudež, Dubljević 4, Vives 3, Martinez, San Emeterio 17, Plajs 13, Grin 10, Dornerkamp 6, Hlinason

Crvena zvezda: Dangubić 9, Davidovac 6, Lazić 2, Antić 10, Dobrić 5, Feldin 26, Janković 4, Ročesti 13, Lesor 5, Enis, Jovanović 2, Bjelica 4

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. decembar 2017 | 00:32

    Svaka cast ovim momcima.ubedljivo najmanji budzet,nov trener,nova ekipa,neugrana...Efes sa onakvim igracima je iza nas....

  • Nesa

    15. decembar 2017 | 23:55

    Da nam je ostao kuzmic simonovic i jovic bili bi smo sigirno na fajnalforu

  • Nemke

    15. decembar 2017 | 22:49

    Pera igracina, sto kaze komentator “treba da mu persiraju”

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA