Vanja Marinković o 123 poena koje je Bogdanović dao Zvezdi u finalu plej-ofa: Radio je šta je hteo

Mladi šuter smatra da je svima važno da Partizan bude jak

  • 47

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji, Vanja Marinković polako izrasta u ljubimca navijača. Mladi šuter Partizana je dočekao svoje minute koje koristi na najbolji način, iako se ekipa muči od starta nove sezone.

Kao i svaki profesionalac, mladi bek smatra da može još više da pruži.

>>>  Čanak posle dominacije Partizana zatražio samo jedno od igrača

- Radim koliko i moj tim. Statistika ponekad pokazuje manje od stvarnosti. Stvarno mislim da mogu mnogo više u svakoj fazi utakmice - rekao je Marinković za sajt Evrokupa.

U ekipi koja ove sezone ima dosta mladih igrača, Marinković je praktično starosedelac. Svestan svojih godina, ali i onoga što se od njega očekuje, Vanja zna šta treba da radi.

- Imam samo 20 godina, ali ovo je moja četvrta sezona u klubu i osećam da moram da preuzmem više odgovornosti. Saigrači i treneri su verovali u mene i pokušavam da dam sve od sebe kako bih opravdao njihovo poverenje - kaže Marinković.

Mnogo sjajnih igrača je "iznedrio" Partizan, a za 20. godišnjaka je period proveden na treningu uz neke od njih puno značio.

Foto: Marko Todorović

- Imao sam privilegiju da treniram i igram sa velikim igračima kao što su Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović, Milenko Tepić, Milan Mačvan i Dragan Milosavljević - izjavio je Marinković i objasnio koliko je bilo teško čak i trenirati sa njima:

- Pokušajte da postigne koš na treningu protiv Dragana (Milosavljevića) kada imate 16 ili 17 godina. Nije lako, verujte mi. Kao što sam rekao, velika je privilegija biti u istom timu sa tim igračima. Svaki trening sa njima je nova lekcija.

Seća se Marinković kako je kao klinac gledao Partizan koji je kombinovao mlade snage sa iskusnim proverenim igračima.

- Kada sam bio mali gledao sam mladog Novicu Veličkovića, Uroša Tripkovića i Milenka Tepića kako igraju sa legendama kao što su Predrag Drobnjak, Dejan Milojević i Dušan Kecman - prisetio se Marinković.

Upitan kog igrača bi izdvojio kao najboljeg kojeg je gledao, Marinković nije imao dilemu. Bogdan Bogdanović je ostavio najveći utisak, u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde kada je u četiri utakmice ubacio ukupno 123 poena.

- Da li treba da pomenem da smo osvojili titulu. Radio je šta je želeo.

Prošao je kroz sve mlađe kategorije reprezentacije sa kojom je imao dosta uspeha.

- Svaka utakmica za reprezentaciju znači mnogo za mene, posebno kada se osvoji medalja. Bolje je kada se osvoji trofej, ali svakako je odlična stvar za svakog mladog igrača - kaže Partizanov bek.

Marinkovićev razvoj ide pravim putem, mogao bi da postane lider ekipe, a on se nada da će se klub vratiti na pravi kolosek.

- Mislim da ću biti objektivan ako kažem da je za mnoge ljude Partizan sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku. Mislim da je važno za sve da imamo jak Partizan - smatra Vanja Marinković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    17. decembar 2017 | 10:17

    Ta priča o Bogdanovih "legendarnih" 123 koša u finalu protiv Zvezde je smešna.Prvo ,skoro polovinu tih koševa je postigao sa linije sl. bacanja.Drugo , da nije bilo Todorića i njegove "fantastične saradnje sa sudijama"(izjava G.Grbovića) , on to nikada ne bi uspeo.Celo to finale je proteklo u sudijskoj kradji, gde su se Jovčlć, Vojinović, Maričić, Belošević i ostali utrkivali ko će više da ošteti Zvezdu i dosudi joj što veći broj nepostojećih faulova.Treće, Bogdan nikada više u karijeri nije imao ni približan učinak, kao na te 4 utakmice, što je još jedan dokaz o sudijskoj nameštaljci u partizanovu korist.

  • КК Цз. великан

    17. decembar 2017 | 10:25

    Е боже мили кад чујем да је Партизан " синоним" за кошарку подгуши ме смех.Клуб који има први трофеј 1976 г.и који је 2/3 трофеја исвојио после 2000 г.никако не може бити синоним. То је танка традиција дечко, традиција је за респект ако трофеје нижеш од 1946 као Звезда и Жалгирис.

  • Perke

    17. decembar 2017 | 10:17

    Da, da, 123 poena..prvo malo pretio da nece da igra za reprezentaciju, onda sutnuo 70 slobodnjaka..secamo se i mi toga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA