Da li je Dobrić novi Zvezdin zlatni grumen? Nekad gvozdena ruka, danas šutem ubija rivale! (VIDEO)

Bek crveno-belih još jednom pokazao igru dostojnu poziva najboljih klubova Evrolige

  • 5

Košarkaški klub Crvena zvezde je u prethodne dve sezone uspela da inkasira dva miliona evra obeštećenja za samo dva igrača. To su Nikola Kalinić i Marko Gudurić koji su otišli u Fenerbahče za po milion evra. Ove sezone izdvojio se novi momak koji bi mogao da bude zlatni grumen poput ove dvojice momaka.

>>> Ovo Dobrićevo brutalno zakucavanje je bacilo Delije u trans i definitivno presudilo Mornaru (VIDEO)

To je Ognjen Dobrić koji je već nekoliko puta ove sezone imao MVP partije sa fenomenalnim šutem. Poslednja protiv Mornara u polufinalu plej -ofa ABA lige kada je meč završio sa 19 poena uz pet trojki.

Prethodno je imao nekoliko rampi i brutalno zakucavanje. Kada je bez povreda Dobrić koji je klasičan fizikalac, može da prikaže odlične partije. Protiv MZT-a u januaru je ubacio 7-9 trojke i slomio Makedonce.

Urlik dominacije: Ognjen Dobrić Printskrin: Youtube

Nakon toga je "ubio" Partizan sa 6/7 šutem za tri poena. Prošle sezone je protiv Fenerbahčea sa 10 poena za 12 minuta pokazao naznake da bi mogao da bude još bolji ove sezone i to je uradio.

Inače, Dobrić je prošao Zvezdinu omladinsku školu, a vratio se u klub 2016/17 iz FMP-a, gde je igrao na pozajmici.

Talentovani bek ili nisko krilo visok je tačno dva metra, igrao je za omladinske selekcije Srbije, a u Zvezdi će nositi dres sa brojem 13.

- Zvali su ga gvozdeni kada sam ja došao u FMP, a imao je procenat šuta za tri poena od 7% - rekao je svojevremeno Milan Gurović koji je trenirao Dobrića u Železniku.

Ove sezone Dobrić je u Evroligi igrao u prodseku 14,5 minuta i ubacivao 6,2 poena što nije loše, a nema sumnje da se još više očekuje od njega sledeće sezone.

Što se tiče ABA lige tu je igrao više 17,3 minuta po meču uz 8,3 poena. S tim da je imao 23 poena protiv MZT-a,  18 koševa protiv Cibone i Partizana, 19 protiv Mornara i to sve u drugom delu sezone kada je podigao formu.

VIDEO: Posle meča sa Realom Dobrić je pričao utiscima sa utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    3. april 2018 | 16:25

    On je os pocetka trebao da se forsirA..ne znam iz kog razloga nije..on je ponajbolji igrac o trenutno u zvezdi

  • MVP

    3. april 2018 | 15:22

    Dobar mali,Zvezdina nada

  • Patriota

    3. april 2018 | 16:12

    Zvezda treba da očuva kostur i pojača se sa još 2-3 odlična igrača. Jedino to bi bio pravi posao a sve ostalo pada u vodu... Pare su u Euroligi i bitno je ući u samu zavšnicu, gde je najveći kolač!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA