Trenirao je Divca, Bodirogu, Dražena, a sada opet stvara nove asove srpske košarke! (VIDEO)

Legendarni trener za individualni rad Dejan Srzić Susla održao mini kamp u Beogradu

  • 6

Poznati košarkaški trener Dejan Srzić Susla stvara nove asove srpske košarke. Poznat po dobrom individualnom radu sa igračima, legendarni Susla redovno pravi kampove u tri zemlje Srbiji, Hrvatskoj i Irskoj.

Trenirao je 13 timova i čak 11 selekcija reprezentacije Jugoslavije, a sam podatak da je radio sa igračima poput Vlade Divca, Dina Rađe, Dejana Bodiroge, Nikosa Galisa, Aleksandra Đorđevia, Saše Danilovića, Peđe Stojakovića i drugih dovoljno govori o njegovoj 40 godina dugoj karijeri.

Na početku razgovora za Telegraf otvoreno kaže:

- Biće još Galisa i Dražena Petrovića i Bodiroge, i svih koje sam trenirao. I trener treba da ima talenat za dobru procenu da igraču pronađe pravu poziciju. Zato sam i napravio tri kampa u Srbiji, Hrvatskoj i Irskoj. Nema mnogo igrača na kampu, već samo određen broj sa kojima može da se radi kvalitetni. Sa kampa se igrači vare obučeni i spremni za klubove.

Dejan Srzić skroz desno sa Dejanom Bodirogom, Draganom Tarlaćem i ostalim juniorskim reprezentativcima Jugosalvije Foto: MNPress

Na pitanje ima li igrača na njegovom kampu koji mogu biti velike zvezde poput Divca, Đorđevića, Bodiroge, Danilovića, za koju godinu Susla kaže:

- Igrači koje ste nabrojali vodio sam kroz klubove i mlađe selekcije reprezentacije. Imamo talenata koliko hoćete i svi rade. Ali, primarno je napraviti dobru procenu. Treba da se proceni šta da se radi sa njima. Imamo bekova na Balkanu više nego što nam treba, a mi dovodimo sa strane. Pogledajte ovu salu, puna je dece i svako ima svoje želje, ambicije i tu treba napraviti dobar rad u ispraviti nedostatke.

Duško Vujošević mu je venčani kum: Dejan Srzić sa proslavljenim trenerom Partizana: Foto: MNPress

Zašto srpski klubovi angažuju prosečne strance, a ne naše mlade igrače ni legendarni Susla nije znao odgovor

- Koji je razlog ne znam. Verovatno imaju neke svoje planove u programima. Ja imam igrača, Savo Drezgić 2006. godište najtalentovaniji u regionu, a plejmejker je. Da li će dobiti šasnu videćemo, ja sam trener za stvaranje igrača, ostalo je posle na klubovima i menadžerima. Ja svake godine dajem Partizanu igrače. Imam klub i kad napravim igrača ja dam Partizanu, već sam petoricu talentovanih poslao tamo - rekao je Susla za Telegraf.

Daljinac

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukac

    8. april 2018 | 11:58

    Mi imamo naseg Boga ime mu je Bodiroga ,pjevalo se nekad

  • Serbinho

    8. april 2018 | 13:48

    Realno, drzava nema viziju kosarke. Košarkom u Srbiji se bave amateri, koji su tu, jer ne znaju gde bi bili. Toliko visokih ljudi, koje ostale zemlje nemaju i kao takve, ne uspeju da od njih naprave košarkaše. Veliki novac se vrti u Americi, dok mi realno nismo ponudili nista, iako mislimo da jesmo, pored tolikog potencijala.

  • Dragan BN

    8. april 2018 | 13:21

    Ogroman posao obavljaju obi "malivtreneri", oni na pocetku djecijeg treniranja,kada treba prepoznati talenat i istrpjeti djecje neznanje i lako odustajanje,oni odrade posao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA